15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları Erzincan’da çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
Erzincan İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm haftası kutlamaları Ordu Caddesi üzerinden Erzincan Belediyesine ait Mehter Takımının Erzincan Belediyesi kültür evine olan yürüyüşüyle başlatıldı.
Düzenlenen kutlama törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Karakaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Oğuz Çetin ve Erzincan halkı katıldı.
Erzincan Belediyesi kültür evi arkasında ki alanda düzenlenen kutlama etkinliği Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp Erzincan Belediyesi Folklor Ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisiyle devam etti.
Program akışı ile birlikte daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya günün anlamına binaen yaptığı konuşmada şu görüşlerde bulundu; “Turizm ülkeleri ve toplumları kaynaştıran kalkınmanın anahtarı ve sevgi ocağıdır. Ülkenin doğal güzelliklerini, ekonomik özelliklerini ve tarihini, kültürünü tanıtan en önemli sanayi ve endüstri kollarından biridir. Turizm alanında artan talepleri karşılamak, çağdaş düzeyde hizmet veren kaliteli tesis nitelikli personel ve bozulmamış doğal güzellikleri ile kültürel ve tarihi zenginliklerimizi arz etmekle mümkün olacaktır.” dedi.
Çankaya’nın konuşmasının ardından daha önce gerçekleştirilen yemek yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmalarda birinci olanlara yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncü olanlara gram altın verilirken ödül töreni sırasında yarışmalarda başarı gösteren vatandaşlara ödül olarak vaat edilen yarım altını tören sunucunun tam altın olarak yanlış söylemiş olması üzerine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman “söz ağızdan bir kere çıkar” diyerek tam altın ödülünü Erzincan Valiliği tarafından karşılanacağı sözünü vermesi üzerine bu davranışı ile vatandaşın büyük takdirini topladığı görüldü.
Kutlama etkinliğinde Erzincan Turizminde yer alan çeşitli doğa sporları sergisi de sunulurken düzenlenen program ödüllerin verilmesinin ardından ikram ile sona erdi.