Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Beden Eğitimimi ve Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) gitmek isteyen gençlere 7 aydır ücretsiz salon çalışması ve antrenman hizmeti veriyor.
İl genelinde spor lisesi ve dengi okullardan mezun olan öğrenciler BESYO’ya girmek için zorlu sınav ve mülakatlardan geçiyor. Gençleri hayaline kavuşturmak için her fırsatta onlara yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi, yine gençlerin hayaline basamak oldu. Ocak ayından beri Akabe Toki’de bulunan spor salonunda yaklaşık 150 öğrenciye çeşitli spor dallarında uzman hocalar eşliğinde ücretsiz eğitim vermeye başladı. Haftanın her günü 09.00 ila 16.00 arasında eğitim alan gençler buradaki çalışmanın ardından stadyumda geçerek eğitimlerini tamamlıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan üniversitelerin açtığı sınavlara katılan 64 öğrenci BESYO’ya girmeye hak kazandı. Eğitimleri devam eden 86 öğrenci ise çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Öğrencilerin eğitimi ile ilgilenen Sedat Erdal, Şanlıurfa’da bulunan öğrencilerin spor alanında çok başarılı olduğunu ama bazı imkanlardan yoksun olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin bu açığını kapatmak için devreye girdiğini anlatan Erdal, söz konusu hizmetin Türkiye’nin çok az ilinde verildiğini ifade etti. Amaçlarının her öğrenciye BESYO’yu kazandırmak olduğunu aktaran Erdal şunları söyledi:
"Öğrencilerimizi puanlarına, performansına ve yeteneklerine göre üniversitelerin açmış olduğu sınavlara gönderiyoruz. Şimdiye kadar 64 öğrencimizi çeşitli üniversitelere yerleştirdik. Şuanda 86 öğrencimiz kaldı bunları da Şanlıurfa ve civar illerdeki üniversitelere yerleştirmeyi hedefliyoruz."
Büyükşehir’in vermiş olduğu bu hizmet sonucu BESYO’yu kazanan öğrencilerden Ömer Çoban, "Şanlıurfa Spor Lisesi’nden mezun oldum. Aynı sınıftan 5 kişi kazandık. Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi düşündü ve böyle bir imkanı verdi. Bizler burada aldığımız eğitimle kazandık. Hocalarımız bizimle çok yakında ilgilendiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.