Zonguldak’ta 2015’e yerin 400 metre altında giren maden işçileri, yeni yılın kazasız geçmesini temenni ettiler.
Gelik beldesinde faaliyet gösteren Arılar Madencilik Şirketi’nde çalışan maden işçileri yeni yıla yerin 400 metrelerce altında girdi. Yer altında kömür kazan maden işçileri, saatler 23.59’u gösterdiğinde ise çalışmayı bıraktı. Kömür kazdıktan sonra yılbaşı masası hazırlayan işçiler, önce ondan geriye saydı ardından da yeni yıla pasta keserek girdiler. İşçiler yeni yılın ilk dakikalarında birbirlerini kutladılar. İşçiler yeni yıldan ise kazasız belasız üretim istediler. İşçilerden Dursun Ortak, “14 yıllık maden işçisiyim. Bu yıl 14. Kez yeni yıla yer altında arkadaşlarla birlikte girdik. Tüm Türkiye’nin ve dünyanın yeni yılı kutlu olsun. 2014 yılı madenciler için hiç iyi değildi. Birçok kaza oldu, birçok arkadaşımızı kaybettik. Geride kalanlara ise başsağlığı ve sabır dilemekten başka bir şey yok. Tek temennimiz 2015 yılı içerisinde Allah bize böyle kazalar göstermez. Yeni yılda sevgi, barış, dostluk, kardeşlik olur. Çok zor süreçten geçen ülkemiz için inşallah hayırlı bir yıl olur” dedi.
Maden işçilerinden Çetin Yalçın ise, “Tüm Müslüman aleminin yeni yılını kutluyorum. 2014’te yaşanan kazalarda hayatını kaybeden işçilerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. 2015 yılında nice güzel günlere, güzel çalışmalara dileğiyle herkesin yeni yılını kutluyorum” diye konuştu.
Maden ocağının mühendisi Bayram Barutçu ise, “2014 yılı öncelikle tüm maden camiası için çok zorlu ve kötü bir yıl olarak geçti. Önce Soma faciasıyla başlayan kazalar, Ermenek ile devam etti. Bu ve bunun gibi Türkiye’de ve dünyada birçok kazalar oldu. Bir sürü meslektaşımızı kaybettik. Ama her şeye rağmen 2014 yılını tamamladık. Önümüzde 2015 yılı var. Dileğimiz 2015 yılının hatasız, kazasız, başarılı, bol kazançlı bir yıl geçirmeyi diliyoruz. Tabii en başında insan sağlığı öncelikli olmak üzere bütün herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Yeni yılı kutlayan işçiler, kutlamanın ardından mesailerine devam ettiler.