Bilecik’te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Şehitlerini Anma” yürüyüşü düzenlendi.
Kars Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü anma dolayısıyla düzenlenen yürüyüş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayarak Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde son buldu. Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş’un okuduğu dua eşliğinde başlayan yürüyüşe yaklaşık 300 kişinin katıldı. Yürüyüş öncesi günün anlamını hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Bakanlıklarınca muhtelif yaşlarda takriben 100 bin katılımcı ile başlatılması düşünülen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşünün 3’üncüsü eş zamanlı olarak 81 vilayette tamamen gönüllülük esasıyla yapıldığını belirtti. Doyuk, “Bugün ilimizde de büyük küçük demeden Sarıkamış Allahuekber dağlarında, şehit olan kahramanlarımızın 100’üncü yılını anma adına toplanarak anlamlı yürüyüşümüzü gerçekleştirmekteyiz. 22 Aralık 1914, 15 Ocak 1915 tarihlerinde 1. Dünya Savaşı kapsamında Doğu Cephesinde Osmanlı ve Rus ordusu arasında gerçekleşen bu savaş çok sürmeden bitecektir. Kars ve yöresini Ruslar işgalindedir. Başkomutan Vekili Enver Paşa büyük bir güçle Rusların hiç beklemedikleri bir yerden Allahuekber dağlarından aşarak vurmayı Kars’ı ve Sarıkamış’ı yeniden vatan topraklarına katmayı hedeflemişti. Allahuekber dağları, binlerce şehit verilerek aşıldı ve Sarıkamış kuşatıldı. Kuşatma harekatı, eksi 30’larda ki aşırı soğuk ve açlık yüzünden hedefe ulaşılamadan karlı ve dondurucu soğuklara yenik düşen 60 bine yakın Mehmetçiğimiz donarak şehit olmuşlardır. Şanlı tarihimizin ve kültürel mirasımızın daha iyi tanıtılması ve sahip çıkılması Sarıkamış’ın milli-manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi için burada bulunmaktayız. Katılımınızla her fert olarak bu önemli güne anlam ve değer katmak tasınız. Birliğiniz ve dirliğimiz daim olsun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.
Doyuk’un konuşmasından sonra vatandaşlara atkı, bere ve eldiven dağıtıldı. Yürüyüş, Bilecik Şeyh Edebali Türbesine sona ererken, katılımcılara Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Lütfi Doyuk çorba ikram etti.
Yürüyüşe Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri askerler ve vatandaşlar katıldı.