KKTC’de, bir otelde çıkan yangında hayatını kaybeden İzmirli çiftin kaldığı odada yangın alarm sistemi bulunmadığı iddia edildi.
İzmir’de yaşayan ve tatil amacıyla geldiği KKTC’de bulunan bir otele yerleşen Aykut İsmail Güzeliş ve Penbe Güzeliş çifti dün sabaha karşı kaldıkları odada çıkan yangında hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, konuyla ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. Çiftin kaldığı odada yangın alarm sistemi bulunmaması nedeniyle yangının geç fark edildiği ve çiftin odaya dolan dumanlardan dolayı boğularak hayatını kaybettiği öne sürüldü. Ayrıca, otelde yangın merdiveninin olmadığı bildirilirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz kesin bir sonuca ulaşılamadı. Güzeliş çiftine otopsi yapıldığı kaydedilirken, çiftin yangın esnasında çıkan zehirli dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. Cesetler üzerinde yanık izlerinin çok az olduğu, yangının pencere kenarında bulunan klimada çıktığı ve zehirlenerek ölen çifte yaklaşmadan otel görevlilerinin olaya müdahale ettiği öne sürüldü.
ÜÇ İHTİMAL ÜZERİNDE DURULUYOR
Olay yerinde inceleme yapan polisin 3 ihtimal üzerinde durduğu kaydedildi. Yangının sigara izmaritinden, telefon şarj yerinin patlamasından ya da klimadan kaynaklı elektrik kaçağı nedeniyle çıkmış olabileceği belirtildi. Polisin, elektrik kurumu ile irtibata geçtiği öğrenilirken, odada bulunan klimayı inceleyen uzmanların, klimanın tamamen yanmış olması nedeniyle bir sonuca ulaşamadıkları ifade edildi.