Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü tarafından, ‘Mersin Üniversitesi Güzellik Buluşmaları 2018’ etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, güzellik salonu işletmecileri ile güzellik uzmanlarının sektörel sıkıntılarının çözüm yolları, üniversite ile güzellik sektörü işbirliğinin güçlendirilmesi ve mevzuat değişiklikleri konuşuldu.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Nehir Maden, İstanbul Güzellik Uzmanları Odası Başkanı Ayşe Aydın, Uzman Estetisyen Aygül Haskaya ile Endüstri Mühendisi-Danışman Barış Avcı konuşmacı olarak yer aldı.

Programın amaç ve önemini anlatan Maden, "Bugün burada sadece sektörün sorunları konuşulmuş olmayacak, bölümün geleceği ile ilgili problemler de konuşulmuş olacak. Programımız, öğrenciler ve meslektaşlarımız açısından önemli bir toplantı niteliği taşıyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Öğr. Gör. Nehir Maden ‘Üniversite Sektör İşbirliğinin Önemi’ başlıklı sunumunu, Ayşe Aydın ‘Geçmişten Günümüze Güzellik Uzmanlığı/ Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ isimli sunumunu, Aygül Haskaya ‘Epilasyon Sistemleri ve IPL Uygulaması’ başlıklı konuşmasını ve Barış Avcı da ‘Güzellik Sektöründe Kişisel Marka, Satış ve Pazarlama’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.