Gaziantep’in şahinbey ilçesi Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, aşure günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, binlerce kişiye aşure dağıttı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle, Demokrasi Meydanında kurulan stantta binlerce vatandaşa aşure dağıtıldı Aşure dağıtımına katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, aşure kazanın başına geçerek kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure dağıtımını duyan binlerce vatandaş, stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure alan bazı vatandaşlar, parkta ve kurulan stant içerisine geçerek, ikram edilen aşureyi afiyetle yediler.

Her yıl olduğu gibi bu yılda aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde dün Cuma namazıyla birlikte, camilerde aşure dağıtımına başladık. Bugün de Demokrasi Meydanında vatandaşlarımızla hep birlikteyiz. Artık geleneksel hale gelmiş olan bu aşure dağıtım töreninde, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, ve kurumlarla iş birliği içerisinde etkinliği devam ettiriyoruz. Muharrem ayının inşallah ülkemizde birliğe, beraberliğe ve kardeşliğimize katkı sağlamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Geleneksel hale gelen bu çalışmaları hep birlikte devam ettiriyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizle bir arada olmak adına güzel bir etkinlik. İnşallah bundan sonra da bu etkinliğimizi devam ettireceğiz. Ben bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin Muharrem ayını yürekten kutluyorum” dedi.

Vatandaşlardan teşekkür

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan aşure ikramından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, “Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikramında bulunan Şehitkamil Belediyesi’nden Allah razı olsun. Bugün Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, kendi elleriyle bizlere aşure ikramında bulundu. Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizin arttırılmasına yönelik yapılan bu ikramlar biz Müslümanları manevi açıdan daha da güçlü kılıyor. Muharrem Ayı, İslam alemi açısından büyük önem arz etmektedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.