Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Recep Gurubu Su ishale hattından beslenen ve meydana gelen heyelanlar nedeniyle sürekli susuz kalan 100’ün üzerindeki yerleşim birimine müjde verdi.
Kahta ilçesinin bir kısmı, Sincik ilçesinin bazı mahalleleri ve 100’e yakın köyün içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan Recep Gurubu İçme Suyu hattının yeniden yapılacağı müjdesini veren Vali Mahmut Demirtaş, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilerek projenin yapılacağını söyledi.
Kahta ilçesi Taşkuyu köyü yakınlarında meydana gelen heyelanlar nedeniyle ishale hattında sürekli hasar meydana gelirken, ishale hattında açılan delikler nedeniyle su miktarı düşmüştü. Recep Gurubu su kaynağından beslenen yerleşim yerlerindeki vatandaşların mağduriyeti üzerine konu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a iletildi.
Vali Mahmut Demirtaş, girişimlerin olumlu sonuç verdiğini ve DSİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin yeni ishale hattı için alan çalışmasına başladığını kaydetti.
Vali Demirtaş, “Şuan 100 köyümüze, 3 tane mahallemize, 1 ilçemize içme suyu ihtiyacını karşılayan Recep gurubu var. Burası 1982 yılında yapılan bir proje ve şuan kullanılamayacak duruma gelmiş. Bir taraftan heyelanlar olmuş, bir taraftan vatandaşımızın bilerek veya bilmeyerek yaptığı müdahalelerde o hat kullanılamayacak hale gelmiş. İnşallah DSİ Genel Müdürlüğü bu hattı yeniden projelendirecek. Hattı yeniden yapacak, finansmanını da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Projeye Samsat ilçesini de eklemeyi planlıyoruz. Sahabe Saffan bin Muattal Hazretlerinin türbesinin bulunduğu yerde çok ciddi bir projemiz var. Oranın su ihtiyacı var. Buranın su ihtiyacını oradan karşılamayı düşünüyoruz” dedi.
Vali Demirtaş, Recep Gurubunun İçme Suyu ishale hattı projenin yanında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Eğri Çayı’nda da önemli bir proje gerçekleştireceğini dile getirerek, “Eğri Çayı Adıyaman’ın tam ortasında ve çok önemli bir yer. Çirkin bir görüntü var. Yapılaşmalar, koku var ve düzensizlik var. Burasının da projesi yapılacak. Kalkınma Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü finansa edilecek. Peyzajından tutun, trapez kanallarına, bentler kadar tamamını DSİ Genel Müdürlüğü yapacak. İhalesini onlar yapıp onlar takip edecek” dedi.