Slaven Bilic ile yollarını ayıran Beşiktaş’ta en güçlü teknik direktör adayı Şenol Güneş. Ancak tecrübeli hocanın Beşiktaş’a gelmesi için bazı pürüzler olduğu öğrenildi.
Geçen hafta oynanan Galatasaray maçının ardından siyah-beyazlı takımdan ayrılacağını açıklayan Slaven Bilic’in yerine Beşiktaş’ta en güçlü teknik direktör adayı Şenol Güneş. Ancak Şenol Güneş, ilk olarak Bursaspor ile masaya oturacak ve Beşiktaş yönetimi ikinci planda kalacak.
ŞENOL GÜNEŞ, BURSASPOR’UN PLANINA BAKACAK
Bu sezon Bursaspor’a oynattığı futbolla otoritelerden tam not alan Şenol Güneş’in yeşil-beyazlı takımla olan kontratı bu sezon sonunda sona eriyor. Hala Bursaspor yönetimi ile masaya oturmayan Güneş, 3 Haziran’da oynanacak olan kupa finalini bekliyor. Kupa finalinden sonra yeşil-beyazlı yönetimle masaya oturup şartlarını bildirmesi beklenen Şenol Güneş, Bursaspor’da kalmak için isteklerinin yerine gelmesini şart koşacak. Özellikle Bursaspor’da kiralık oynayan Fernandao ve Josue ikilisinin bonservisinin alınmasını ya da en son ihtimalle bir yıllığına kiralanmasını isteyecek olan Güneş, Bursaspor Yönetimine bu iki futbolcunun takımda kalması için birkaç hafta süre vereceği belirtildi. Bu süre içerisinde takımda eksik gördüğü yerleri de rapor edecek olan deneyimli çalıştırıcı, eğer bu isteklerine ve istediği transferlere yeşil-beyazlı yönetimden olumlu bir sonuç alamazsa takımdan ayrılacağı öğrenildi. Bu ayrılığın Şenol Güneş’in isteklerine olumlu cevap verip vermeyeceği merak konusu olan Bursaspor Yönetimi, ya ilk görüşmede tecrübeli teknik adama olumlu cevap verip süre isteyecek ya da şartların uymadığını ve Güneş’in isteklerinin yerine gelmesinin zor olduğunu belirtip yeşil-beyazlı yönetimle deneyimli teknik adamın önümüzdeki günlerde yollarını ayırabileceği öğrenildi.
BEŞİKTAŞ ŞENOL GÜNEŞ’İ BEKLEYECEK
İlk olarak kendi takımıyla görüşecek olan Şenol Güneş’in bu süre zarfında Beşiktaş Yönetimi ile bir görüşme yapması beklenmiyor. Bursaspor Yönetimi’ne sunduğu rapor doğrultusunda alınacak olumlu ya da olumsuz yanıta göre bir yol haritası çizmek isteyen deneyimli teknik adam, yeşil-beyazlı ekiple bağları kopmadan hiçbir kulüple görüşme yapmayacağını da kupa maçında Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmanın ardından dile getirmişti. Beşiktaş Yönetimi’ne de “Bursaspor ile görüşmeden, sizinle görüşmem doğru değil” dediği öğrenilen deneyimli çalıştırıcının, siyah-beyazlı yöneticileri ne kadar süre bekleteceği ise merak konusu. Özellikle Bursaspor - Şenol Güneş görüşmelerinin uzaması halinde ise Beşiktaş Yönetimi’nin nasıl bir tavır takınacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.
ŞAMPİYONLUĞA KOŞAN BİR TAKIM İSTİYOR
Şenol Güneş, önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayan bir takımı yönetmek istiyor. Bu isteğini transfer politikasında da açıkça belli edecek olan tecrübeli teknik adamın, gelecek seneki kuracağı kadro için Bursaspor’da kalırsa yönetime Josue ve Fernandao’nun yanı sıra 3 ya da 4 futbolcu transfer isteği olabilir. Ancak Bursaspor’un mali sorunları sebebiyle bu transferleri yapamayacağı konusunda pürüz yaşarsa, deneyimli teknik adam önümüzdeki günlerde Beşiktaş’a imza atabileceği ve sadece 2 ya da 3 transfer isteği ile siyah-beyazlı takımda transfer sezonunu kapatabileceği belirtildi.