Şanlıurfa’da Suriyelilere yönelik Muhacir Ensar derneği açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali İzzettin Küçük de katıldı.
Suriye Türkiye Muhacir Ensar Kardeşliği Derneği’nin açılışına Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.
Muhacir Ensar derneğinin açılışı Suriyeli küçük çocukların, İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Suriyeli çocukların çeşitli gösterileriyle devam eden açılışta çocuklar gözyaşlarını tutamadı.
Muhacir Ensar Derneği’nin açılışıyla ilgili konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Bu binayı valilik olarak, bu derneğe tahsis etmiş olduk. Hayırlı uğurlu olsun. 2010 yılından beridir bu ülkenin duruşu neyse. Şuan da odur. Bunda bir milim gerileme yoktur hatta ilerleme vardır. Suriyeli kardeşlerimizle, aynı kaderi yaşadık, yaklaşık bin sene aynı hayalleri yaşadık ve aynı kültürü yaşadık. Suriyeli kardeşlerimiz geldiğinde bunu bir külfet olarak görmedik, onlara kucak açtık. Devletimiz, Belediyelerimizin bu hususta, bu gayreti görünce, bizde bu mekanı valilik olarak verdik. Belediyemiz, bu mekanın teftişini ve diğer ihtiyaçlarını giderdi. Suriyeli kardeşlerimize devlet olarak, millet olarak ne gerekirse biz her türlü desteği veriyoruz. Bu çalışmalarından dolayı da memnunuz” dedi.
Açılış sonrası, Vali izzettin Küçük Muhacir Ensar kardeşliği derneğinin gezdi.