Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde yeni hükümet konağının temeli atıldı.
Temel atma törenine Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Ak Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Tarih, medeniyet, ilim ve irfan şehri Amasya’nın en önemli, en eski ve kadim ilçelerinden birisinin de Gümüşhacıköy olduğunu belirten Vali Çomaktekin, “Tarihine baktığınız zaman Amasya’mızda ayrı bir önem teşkil eden, Osmanlı İmparatorluğu’ndan beri ilçe olan, çok asil, aydın, hoşgörülü insanların yaşadığı çok şirin bir ilçemizdir Gümüşhacıköy. Burada iki yıl görev yapmış bir insan olarak, bu özellikleri en iyi bilenlerden biriyim. Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Amasya ilimizin de bütün ilçelerinde ve kırsal alanlarında devletimizin eğitim, ulaşım, spor, altyapı, tarım, sulama gibi bütün alanlarda hizmetleri çok bereketli bir şekilde devam ediyor” dedi.
Genel kamu hizmetlerinin çağın ihtiyaçlarına en uygun şekilde, değişen ve gelişen hizmet anlayışıyla yürütüleceği hükümet konaklarının ülkenin dört bir yanında yenilendiğini vurgulayan Çomaktekin, “Maalesef geçmiş yıllarda yapılan kamu binalarına bakıldığı zaman kamu binalarının sağlam yapılmadığı, riskli olduğunu, depreme dayanıklı olmadığı, bütün vatandaşların rahat ulaşabilecekleri ve hizmet alabilecekleri şekilde dizayn edilmediğini görüyoruz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hükümet konağına gelip hizmet almaya çalıştığında zorlandığını görüyorsunuz. Kamu yöneticilerinin hizmet sunarken, teknolojik imkanlardan çok uzakta çalıştığını görüyorsunuz. Bizler aynı zamanda şehrin yapısına, kimliğine, mimarı yapısına uygun, örnek binaları inşa ediyoruz. Bu hizmetlerin bu seviyeye gelmesinde sayın milletvekillerimizin, devletimizin, hükümetimizin, çalışma arkadaşlarımızın, kaymakamımızın büyük katkıları oldu. Hepsine şükranlarımı sunuyor, böyle güzel bir ilçeye yapılan, bu kamu binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Milletvekilleri Bostancı ve Erdemir ile Kaymakam Tekin’inde konuşmaların ardından hükümet konağının temeline harç döküldü.