ARTVİN (AA) - Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, köy muhtarlarıyla istişare toplantısı düzenledi.

Merkezi Muhtarlar Derneği toplantı salonundaki toplantıya, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Okuyan, İl Genel Meclisi üyeleri Muhammet Çakmak ve Mustafa Kalender, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yerebakan, KÖYDES İlçe Müdürü Selman Ertürk, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk de katıldı.

Toplantıda, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yerebakan ile KÖYDES İlçe Müdürü Selman Ertürk, 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen projeleri slayt eşliğinde anlattı.

 

Belediye başkanı Atan, dağınık yapıdaki köylere hizmet götürmenin kolay olmadığını belirterek, bu konuda Kaymakam Öztürk başta olmak üzere İlçe Özel İdaresi, KÖYDES ve muhtarların gayretle çalıştığını söyledi.

Kaymakam Öztürk, çöp sorununa değinerek, "İlçe bazında yaşanan çöp sıkıntısı konusunda araç talep edelim diye düşündük ama her seferinde şu karşımıza çıktı; sonuçta toplanan çöpün belli bir yerde toplanması, bertaraf edilmesi lazım. Bu bölgede bırakın bizi, Doğu Karadeniz'de çöp bertaraf tesisi yok. İlçe bazında bir sürü sorunumuz var fakat hizmet noktasında ortada bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır, başarısızlık varsa yine hepimizin başarısızlığıdır. Kamu hizmetlerinde başka türlü bir sonuç doğması da mümkün değildir. Gerçekten de çalışmalar, ekip çalışması şeklinde yapılmaktadır."