Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Adana’daki elektrik kesintilerinin sayısal olarak çok sık olması ve uzun sürmesinin kabul edilebilir olmadığını ifade ederek, “Adana’da yaşanan kesintiler tüketici konumundaki vatandaşlara maddi manevi problem yaşatan büyük boyutlara ulaşmıştır” dedi.
Mak, elektrik kesintileri konusunda hiç bir yetkiliden sağlıklı ve doğru bilgi alamadıklarını, elektrik arıza ve kesintileri için kurulan Adana’daki Alo 186 hattından da sağlıklı bilgi alınamadığı, EMO Adana Şubesinin de içinde bulunduğu bölgedeki kesintileri örnek göstererek bu kesintilerin sebeplerini öğrenmek amacıyla Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. şirketine dilekçe ile başvurduklarını söyledi.
TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak imzasıyla “Enerji Kesintileri Hakkında” Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’ye verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:
“Adana İl sınırları içinde şubemizin de içinde yer aldığı bölge ve çevresinde son aylarda çok sık oluşan ve örneğin, 07.01.2015 günü takriben 09.20-11.30 saatleri arasında, 06.01.2015 günü yaklaşık 7-8 kez ve uzun süreli olmak üzere gün boyunca süren, 30.12.2014 günü takriben 15.30-20.00 saatleri arasında olmak üzere sürekli ve uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Kesintilerin sayısal olarak çok sık olması ve uzun sürmesi, vatandaşlarımızın da çaresizlikten şubemizi aramaları sonucu, kesintilerin geniş bir bölgeye yayılması ve irili ufaklı binlerce aboneyi etkilemesi göz önüne alınarak şubemizce öncelikle Türkiye Elektrik İletim A.Ş’den bilgi talebinde bulunulmakta, kesinti nedeninin iletim kaynaklı olmadığı anlaşıldığında da şirketinizin 186 nolu telefonuna başvurulmaktadır. Ancak ne yazıktır ki, 186 nolu telefondan çoğu zaman şubemizin de içinde olduğu ve geniş bir alana yayılan kesintiden şirketinizin haberdar olmadığı bilgisi alınmaktadır. Adana ilinde yaşanan kesintiler, tüketici konumundaki vatandaşlara maddi-manevi problem yaşatan büyük boyutlara ulaşmıştır. Yukarıda gün ve takribi süreleri belirtilen kesintilerin hangi nedenlerden kaynaklandığı ve arıza giderme süresinin uzamasına yönelik nedenler konusunda, kamuoyunu da doğru bilgilendirmemiz amacıyla şubemizin bilgilendirilmesi hususunda gereğini rica ederiz.”
EMO Adana Şubesi Başkanı Mehmet Mak, elektrik kesintilerinin nedenlerini öğrenme konusunda ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından konunun yakın takipçisi olduklarını, yönetmelikte belirtilen sayı ve süre sınırını kontrol etmek açısından süreçten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve TEDAŞ Genel Müdürlüğünü de haberdar ettiklerini ifade etti. Mak, son aylarda Adana, Hatay, İskenderun, Osmaniye ve Mersin`de yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin katlanılamaz bir hal aldığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Yaşanan sorunun temel sebebi, şebeke altyapısındaki yetersizliktir. Dağıtım şirketinin görevi; şebeke altyapısını güçlendirerek talebi karşılamaktır. Yaşanan kesintiler, zorlu kış koşulları, trafo patlaması, aşırı yüklenme, bakım ve onarım gibi gerekçelerle açıklanamayacak ölçüde uzun süreli ve geniş çaplıdır. Kesintiler, yurttaki öğrenciyi, evindeki yaşlıyı, dükkanını açacak esnafı, trafikteki vatandaşı bezdirir hale gelmiştir. Dağıtım şirketi kamuoyunu tatmin edecek doyurucu bir açıklama yapmamaktadır. Artık bölgemizde elektrik kesintilerinin ne zaman olacağı ve ne kadar süreceği kestirilememektedir. Yetkilileri derhal köklü çözümler uygulamaya çağırıyoruz. Basın’ı da bizimle birlikte bu sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz.
Özelleştirmeler ve serbest piyasa ısrarı sonucunda vardığımız nokta iddia edildiği gibi kaliteli, kesintisiz ve ucuz enerji değil, tersine kalitesiz, arzı sorunlu ve pahalı enerjidir. Elektrik dağıtımı ticari meta olarak görülemez."