Konya’nın Seydişehir ilçesinde son zamanların en çok kar yağışı aldığı kış aylarını yaşarken şehir merkezinde tonlarca kar toplanarak sulama kanallarına aktarılıyor.
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Seydişehir bölgesinde çevre il ve ilçelere ulaşım zaman zaman tamamen dururken merkezde ise gece-gündüz kar temizlik çalışmaları ile ulaşım kontrollü olarak rahatlatıldı.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in son zamanların en çok yağış aldığı bir kışın yaşandığını belirterek rahmetin, bereketin işareti kar ve yağmurların Seydişehir için çok önemli olduğunu söyledi. Şiddetli yağışlar ile ulaşım noktasında zorlukların yaşandığının da altını çizen Tutal, Seydişehir Belediyesi olarak tam kadro ekipleri gece-gündüz programlı çalışmalar ile ulaşımın rahatlatıldığını belirtti.
Şiddetli yağışların ardından şehir merkezinde ana yollar, cadde ve sokaklarda biriken tonlarca kar ve zaman zaman şehirde yaşanan don olaylarıyla birlikte yayalar ve araç parkları için zor anlar yaşatması Seydişehir Belediyesini harekete geçirdi. Şehir merkezinde sağlıklı bir ulaşımı sağlamak için çalışmalara başlayan Seydişehir Belediyesi ekipleri iş makineleri ile ara sokak, cadde ve yol kenarlarında kalan karları kamyonlar ile sulama kanallarına tahliye etti. Yolların buzlanmasına karşı da tedbiri elden bırakmayan belediye buzlanmayı önleyici sıvı ve tuzlama ile olası kazaların önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.