Çorum’un Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu makamında ziyaret edip, doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Proje ve kamulaştırma süreci tamamlanma aşamasında olan Alaca ve İskilip ilçeleriyle çalışması devam eden Osmancık ilçesi hakkında bilgiler veren Salim Uslu, “Doğalgaz sürecimizin resmiyete girmesi, koordineli ve ekip çalışmasıyla ilçelerimizin proje ve kamulaştırma ihalelerini yaptırmıştık. Alaca ve İskilip ilçelerimizin proje ve kamulaştırma işi tamamlanıyor. Osmancık ilçemizin ihale sürecinde yaşanan yasal itirazlar nedeniyle sözleşmesi diğer ilçelerimizden sonra yapılabilmişti. Yakın bir sürede Osmancık ilçemizin de proje ve kamulaştırmasının tamamlanmasını bekliyoruz. BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan ile görüştük. Doğalgaz Boru Hattı Yapımı için İhale hazırlıklarını yaptıklarını, 2015 Yılı Bütçesinin kullanıma açılması ile Şubat ayında Proje ve Kamulaştırma süreci tamamlanan ilçelerimizi ihalesi için tarih alınabileceği bilgisini de aldık. Yapım ihalesinin netleşmesi ile EPDK şehir içi şebekeler için Lisans sürecini başlatması için görüşmelerimiz devam edecek. Dolayısıyla Boru hattı ve şehiriçi çalışmaları birlikte yapılarak Doğalgaz’ın hızla ilçelerimize ulaştırılmasını hedefliyoruz” dedi.
Ziyaretin ardından Alaca Belediye Başkanı M. Esat Eyvaz ve Uslu’nun Danışmanı Orhan Özdemir, BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan’ı ziyaret ederek destek ve katkılarından dolayı teşekkür ettiler.