Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacı ile başlatılan “Elini Korna’dan Çek” projesi kapsamında kentteki sürücülere tanıtıcı broşürken ve çıkartmalar dağıtıldı.
“Trafiğin ve Şehrin Huzuru, İnsanların Sağlığı İçin Gürültü Kirliliğine Hayır” sloganı ile yola çıkan polis kent merkezindeki trafik ışıklarında araç sürücülerine uyarıcı el ilanları dağıttılar. Sürücülere dağıtılan el ilanlarında kornanın trafik problemini çözemeyeceği, kırmızı yanan trafik ışığını yeşile çevirmeyeceği, insanların ve kentlere huzur vermeyeceği vurgusu üzerinde duruldu. Gürültü kirliliğinin özellikle çocuklar ve yaşlılar üzerinden önemli oranda olumsuz etkiler oluşturduğunun vurgulandığı el ilanlarında, sürücüler gereksiz yere korna çalmamaları konusunda uyarıldı.
Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Hüseyin Çetin, gürültü kirliliğinin sadece Afyonkarahisar’ın değil dünyanın önemli sorunlarından birisi olduğunu ve bununla mutlaka mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Çetin açıklamalarına şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’da küçük bir şehrimiz, ama yoğun bir trafiğimiz var. Bildiğiniz gibi minibüslerimiz, araçlarımız sürekli korna çalıyor. Kornadan dolayı biz Afyonkarahisar’da sosyal sorumluluk projesi kapsamında valiliğimiz, emniyetimiz ve şube müdürlüğü olarak ‘Elini Korna’dan Çek’ projesini 2015’te hayata geçirdik. Afyonumuzda sessiz bir ortam istiyoruz. Yaşlılarımız, öğrencilerimiz ve rahatsızlığı olan insanları düşünüyoruz. Dünya Sağlık Örgütünün araştırmalarına göre en önemli stres nedenlerinden birisi gürültü. Gürültü kirliliği insan hayatını etkileyen, hormonları etkileyen ve kişinin sağlıklı bir hayat sürmesini etkileyen en önemli sağlık problemlerinden birisi. Bizde Afyonumuz da sessiz bir ortamda araçlarımız, örencilerimiz, yaşlılarımızın güzel bir hayat sürebilmesi için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu projemiz başladı. Proje kapsamında tüm taksi, minibüs ve otobüs şoförlerimizle birebir eğitim vererek el broşürleriyle ve küçük amblemlerimiz ile biz vatandaşlarımızı ve sürücülerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz.”