Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün Junior takımında forma giyen 9 yaşındaki Biray Anıl, Anneler Günü’nde Çorlu General Basri Saran Stadyumunun yanında bulunan halı sahada talihsiz kaza yaşadı. Anneler Günü’nde halı sahada top oynayan Anıl, kaçan topu almak için dışarı çıktı. Oturma bankının altına sıkışan topu alan Anıl’ın bacağına banktan dışarı çıkmış demir saplandı. Yaşanılan talihsiz kazayı sıcağı sıcağına anlamayan Anıl, pantolonunun yırtılmasıyla annesinin yanına gitti. Oğlu’nun bacağını gören anne, Anıl’ı hemen hastaneye götürdü. Anıl, Çorlu Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından eski sağlığına kavuştu.

Olayı anlatan baba Ayhan Anıl, "Çorlu Devlet Hastanesinde bulunan plastik cerrahi Bilgehan Aydın oğluma ilk müdahaleyi yaptı. Dizin ön üst kısmına saplanan demir sonrası oğlumun kemikleri gözüküyordu, hemen oğlum ameliyata alındı. Yaklaşık 45 dakika sonra oğlum ameliyattan çıktı. Doktor bize dokuların zarar gördüğünü belirtti, yarayı kapatmak için yırtılan en alt tabakadan üst tabakaya kadar 165 dikiş attığını söyledi. Doktora oğlumun çok sevdiği basketbol sporunu bir daha oynayıp oynayamayacağını sordum. Doktor yüzde 5 oğlumun sakat kalma ihtimali olduğunu belirtti. Bu söz beni derinden yaraladı. Ameliyattan sonra oğlum 5 gün hareketsiz bir şekilde yattı. 5 günün sonunda oğlum koltuk değnekleri ile yürümeye başladı. Yaşamış olduğu bu şok olayı oğlum atlattıysa da bu onun basketbola olan aşkından kaynaklanıyor" dedi.

Kazadan 1 hafta sonra olay yerine giden Baba Anıl, "Oğlumun yaşadığı bu kazadan 1 hafta sonra olay yerine gittim, burada çalışan görevliyi buldum ve yaşadığımız o korkunç olayı anlattım. Durumdan haberi olduğunu ve bankın buradan kaldırılacağını belirtti. Daha sonra evime döndüm, 1 hafta sonra yine aynı yere bu sefer oğlumla gittim. Yaşanılan olayı bir de kendi ağzından dinlemek istedim fakat gördüğüm manzara karşısında bir şok daha yaşadım. O bank hala oradaydı ve kaldırılmamıştı. Sinirli bir şekilde evime gittim, hemen aklıma İlçe Gençlik Spor Müdürü Feridun Demirel geldi. İnternetten telefon bilgilerine ulaştım ve kendisiyle konuştum. Bana kendisinin de olaydan haberi olduğunu ve bankın kaldırılacağını belirtti. 19 Mayıs günü saat 17.00’da halı sahada buluştuk ve Feridun Demirel bankı buradan kaldırdı" ifadelerini kaydetti.

SON MAÇINDA SAHALARA GERİ DÖNDÜ


Kötü günleri kısa sürede atlatan Anıl, basketbol aşkını gözler önüne serdi. Anıl, junior takımının son maçında çok kısa süre de olsa oynadı. Tedavisi hala devam eden Anıl, idmanlarını aksatmadan yapacağını belirtti.