Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, kadın istihdamın artırılması için Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen 'Women-Up' projesine destek verdi. Güler, odalarda kayıtlı kadın üyelere projenin duyurulması konusunda gerekli desteğin sağlanması konusunda çağrı yaptı.

PROJE TANITILDI

Kayıtlı Kadın İstihdamının Sesteklenmesi (Women-Up) Projesi, SESOB'ta tanıtıldı. Samsun SGK İl Müdürü Ünal Kaya ve Women-Up Projesi Samsun Takım Lideri Özlem Abanoz proje şartları, proje süresi ve projeye dahil olmak için yapılacaklar konusunda bilgi verdiler. Yapılan eğitimde proje şartları olarak işverenler için; 5 Mart 2012 tarihinden sonra işletmeyi kurmuş olmak, iş yerinde toplamda en fazla 9 işçi çalıştırıyor olmak, işyerinde son 12 aylık ortalama işçi sayısına ilave olarak kadın bir işçi istihdam etmek, istihdam edilen kadın işçiyi 21 Şubat 2022 tarihinden sonra almış olmak, işletmenin esnaf ve sanatkarlar odasına kaydı olması işletmenin SGK’ya prim borcu olmamak şartları gerekirken, işçi için ise; işçinin kadın olması, 65 yaşından büyük olmaması, kendi sigortalılığından dolayı aylık almıyor olması, işe giriş tarihi itibariyle en az bir ay işsiz olması ve işverenin birinci dereceden akrabası olmaması gerektiği bildirildi.

"DESTEK TALEP EDİYORUZ"

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler yaptığı açıklamada odalara çağrıda bulunarak, "Samsun'daki kadın işverenlere ulaşılması ilimizin projeden verimli bir şekilde yararlanması açısından önem arz etmektedir. Bu kapsamda odalarda kayıtlı kadın üyelere projenin duyurulması konusunda gerekli desteğin sağlanmasını talep ediyoruz" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.