Yakalandığı hastalık nedeniyle geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Kurucu Başkanı ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Coşkun Özsaraç için düzenlenen anma töreni, duygu dolu anlar yaşattı.
Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Oditoryumu’nda düzenlenen anma törenine Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Türkay Dereli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, merhum Coşkun Özsaraç’ın eşi Ümit Özsaraç, çalışma arkadaşları ve yakınları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Sarı, Özsaraç’ın öğrencisi Prof. Dr. Suna Erkılıç, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Bakır ve diğer çalışma arkadaşları, duygularını dile getirdi. Konuşmacılar, “O, çok çalışan ama yoğunluktan hiç şikayetçi olmayan bir insandı. Öğrencileri çok severdi. Her zaman çok güzeldi. Hastalığının son bir aylık evresi hariç, hep mikroskobun başındaydı” dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli ise Özsaraç ile göreve başlama tarihlerinin aynı olduğunu belirttiği konuşmasında, “Coşkun Hoca dürüst, kaliteli, ahlaklı, faziletli, özverili bir insandı. Onun için kötü şeyler söyleyecek bir kişi bulmak mümkün değildir. Coşkun Hoca tek başına bir bölümdü” diye konuştu.
Özsaraç’ın eczacı eşi Ümit Özsaraç ise duygu dolu konuşmasında ‘Güzel insan’ diye hitap ettiği Coşkun Özsaraç’a, hastalığı süresince olan Rektör Prof. Dr. Coşkun ve diğer yakınlarına teşekkür etti. Ümit Özsaraç, “O, işini ve sizleri çok seviyordu. Bu tören sizin de onu çok sevdiğinizi gösterdi. Benden önceki konuşmacılar Coşkun Bey’i öyle güzel anlattılar ki açıkçası bana söyleyecek bir şey kalmadı. Allah hepinizden razı olsun. Sizden eşim için helalık istiyorum” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Coşkun Özsaraç’ın işini çok seven bir hekim olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise “Coşkun Hoca ismini duyunca benim zihnimde pozitif şeyler canlanıyor. Coşkun Hoca insandı, dosttu, arkadaştı. Hayatı dolu yaşayan, çevresine hep olumlu duygular yaşatan bir yaratılışı vardı. Kendisini rahmetle anıyor, ailesine ve dostlarına sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.