Van Büyükşehir Belediyesi kurum içi eğitim çalışmaları kapsamında personeline yönelik etkili iletişim ve oryantasyon eğitimi düzenledi.

Her geçen gün hizmet kalitesini arttıran Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa daha kaliteli hizmet sunabilmek adına personeline yönelik eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile personele yönelik etkili iletişim ve oryantasyon eğitimi veriliyor. Eğitim Uzmanı Nilgün Tuluk tarafından İpekyolu İlçesi Erek Dağı Caddesi Kadın Yaşam Merkezinde verilen eğitime Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer Salih Allahverdi, daire amirleri ve Büyükşehir belediyesi personeli katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, katılımcılar adına açılış konuşmasını İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Adnan Ergenç yaptı. Etkili iletişimin belediyecilik anlamında çok önemli olduğunu belirten Ergenç “Personelin günün koşullarına uygun olarak yetişmesini sağlamak görevinin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışlarına fazlasını katmak için bu eğitimi düzenliyoruz. Bu eğitimlerle personelin verimliliği ve performansını artırarak belediye çalışmalarının kalitesini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Eğitim Uzmanı Nilgün Tuluk katılımcılara etkili iletişim ve oryantasyon, kurum içi iletişim, bakış açılarını geliştirme, kişisel iletişim, ekip çalışması, takım ruhu ve iletişimde dil, üslup, diksiyon, beden dili, reaktif ve proaktif olmanın problem çözmede etkileri, iletişimde soru sorma ve yanıtlama konularında eğitim verdi. Karşılıklı soru ve cevap şeklinde geçen eğitimler personel tarafından da ilgiyle dinlendi.

Eğitimler 540 personelin katılımıyla 2-4 Ekim tarihleri arasında devam edecek.