Ücretli usta öğreticileri derneği, Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıl dönümünde, Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından gelen 50x50 santimetre ebadındaki 2015 Kırkyama parçasıyla oluşturulan Anı Yorganını Şehitler Abidesi’nde sergiledi.
Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle ’İlmek İlmek İşledim Şehidimi Düşledim’ sloganıyla gerçekleştirilen Şehide Anı Yorganı projesi tamamlandı. 2015 Koordinasyon Merkezi tarafından desteklenen projeye, AK Parti Çanakkale milletvekili aday adayı Muzaffer Kutlu sponsor oldu. Ücretli Usta Öğreticileri Derneği Başkanı Serpil Şahin’in Çanakkale’de başlattığı proje, Türkiye genelinde destek buldu. Türkiye’nin 81 ilinden ve aralarında savaşa katılan ülkelerin de bulunduğu coğrafyadan gönderilen, her birinin üzerinde Çanakkale Zaferi’ne yönelik işlemeler ve yazılar bulunan kırkyama parçaları Çanakkale’de birleştirildi. Anı yorganı, Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde sergilendi.
Ücretli Usta Öğreticileri Derneği Başkanı Serpil Şahin, “Anı Yorganı’na baktığım zaman bütün Türkiye’nin kadınlarını görüyorum. Çok güzel bir şey yaptığıma şimdi daha çok inandım. Çanakkale şehitleri için çok güzel bir şey yaptık ve dünyaya tekrar haykırdık bence; ’Biz Türk’üz, yenilmeyiz ve güçlüyüz.’ Projeye destek veren tüm Türk kadınlarına teşekkür ediyorum. Türk’ün gücünü ve el emeğinin güzelliğini hisseden, bizi yalnız bırakmayan bütün dünya kadınlarına da buradan selam gönderiyorum” dedi.