Menemen Ticaret Odası (MTO) seçimli genel kurulu öncesi adaylar çalışmalarını hızlandırdı. Oda seçimlerinde Foçalı aday ve delegeler kilit rolü oynayacak.

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, bazı yönetim kurulu üyeleri ve yeni yönetimde görev almak isteyen adaylarla birlikte çalışmalarının önemli bir bölümünü Foça’da sürdürüyor.

Oda üyeleriyle sadece seçim için değil, görev süreleri içinde periyodik olarak sık sık biraraya geldiklerini, onların sorunlarını dinlediklerini, görüş ve çözüm önerilerini aldıklarını belirten Güral, bir dönem meclis, iki dönem yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığını, çalışmaları yeni dönemle taçlandırmak istediklerini söyledi. Güral; “Foça ve Menemen ekonomisine katkı yapmak için her zaman vardık. Yine varız. Bu dönemdeki çalışmalarımızı Gümrük Kapısı’nın ve Foça (Fransız) Tatil Köyü’nün yeniden açılması üzerine yoğunlaştırdık.  Bunların yanısıra İzmir – Foça vapur seferlerinin devam etmesi  ve Foça –Midilli hattının tekrar açılması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi nezdinde  girişimlerimiz sürüyor. Yönetime Foça ve Menemen’den yeni isimlerle yeniden talibiz. Foça Su Ürünleri Merkez Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, İlçenin en eski ve önemli ticaret insanlarından İlkay Söylemezoğlu başta olmak üzere Foça beş-altı adayla seçimde yer alacak. Biz, bugüne kadar verdikleri desteklere teşekkür için buradayız. Eğer bizden memnunlarsa destek versinler. Oyumuzun rengi yeşil. Politikamız hizmette sınır ve sınır yoktur." dedi.

Güral ayrıca, TOBB’un 6 bankayla imzaladığı protokolle hayata geçen Nefes Kredisi’ne katıldıklarını açıklayan üyelerine şimdilik 18 bin 600 milyon liralık kredi hacmi oluşturduklarını söyledi. Talep getirse yeni kaynağın sağlanacağını ifade eden Güral, aylık, 0.99 faizli, 6 ayı ödemesiz 18 ay vadeli krediden yararlanmak isteyen üyelerin ilk önce MTO’ya ardından protokoldeki bankalara başvurabileceklerini belirtti. Güral, geçen yıl ilk kez hayata geçen Nefes Kredisi’nden üyelerin büyük fayda sağladığını belirterek, geçen yıl 120 üyenin kredi kullandığını sözlerine ekledi.