Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri hayvan barınağını ziyaret etti.

Köyceğiz Hayvan Barınağını ziyareti 68 öğrenci ve 3 öğretmenle gerçekleştirildi. 9’uncu sınıf öğrencileri aldıkları mamaları barınağa teslim etti.

Köyceğiz Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje öğretmenlerinden Sait Fidan, ziyaretle sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmayı ve hayvan sevgisini aşılamayı amaçladıklarını ifade etti.

Fidan, "Bizim sorumluluğumuz sadece öğrencilere alabilecekleri en iyi denizcilik eğitimini vermek değil. Aynı zamanda doğaya ve hayvana karşı da duyarlı insanlar yetiştirmek. Umarım öğrencilerimizin burada edindikleri bilgiler, toplumsal yaşamda da bir karşılık bulur" dedi.

Barınağa yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köyceğiz Hayvan Dostları Derneği (HAYDOG) Başkanı Mukaddes Paulsen ise Köyceğiz Hayvan Barınağının ayakta durması için sosyal sorumluluk projelerine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Barınakta yaklaşık 400 civarı hayvan olduğunu aktaran Paulsen, günlük 120 kilogram mama tüketildiğini belirterek çalışmaların 3 gönüllü ile sürdürüldüğünü anlattı.

Öğrenciler barınak çalışanlarından yapılan çalışmalar ve sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hakkında bilgi aldı.