MARMARİS'te, belediye tarafından yangına hassas ormanlık alanlardaki ana yollara 10 metre arayla içi su dolu yangın bidonları yerleştirildi. İlk etapta Marmaris ile Turunç Mahallesi arasındaki ormanlık alana 250 bidon yerleştirileceği bildirildi.
Marmaris ile Turunç Mahallesi arasındaki ormanlık alana yerleştirilen 18 litre su alabilen 250 bidon ilgili bilgi veren Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan "Marmaris'in yüzde 85'i ormanlarla kaplı. Yangın riski çok yüksek olan bir bölgede yaşıyoruz. Bu nedenle hem vatandaş ve hem de belediye olarak yangın riskini ilk müdahalede en aza indirgemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temennimiz bölgemizde yangının olmaması ancak insanın bulunduğu bölgelerde bu risk fazla. Marmaris ile Turunç arasındaki araç hareketliliği fazla olduğundan buradaki orman yangın riski en yüksek olan bölgemiz. Bu nedenle iki yıldır vatandaşlarımızdan topladığımız bidonları İçmeler'de yaşayan halkımızla birlikte suyla doldurup, her 10 metreye bir tane olmak üzere yerleştiriyoruz. Marmarisliler ve bölgemize gelen tatilcilerden tek istediğimiz bu bidonları sadece yangın halinde ilk müdahalede kullanmaları" dedi.
Geçen yıl, duyarlı vatandaşların yerleştirdiği bidonların yarıya yakının kaybolduğunu da hatırlan Kaplan, "Bunun tekrarlanmaması gerekiyor. Asparan'dan Osmaniye'ye çıkan ve cip safarilerin yoğunlukla geçtiği bir yol var. Burada da risk fazla olduğundan buraya da su dolu bidonlar koyduk. Bidon sayısını daha da fazlalaştırarak riskli bölgelere dağıtacağız" diye konuştu.
Projenin lik olarak hayata geçirilmesinden rol oynayan ve geçen yıl olduğu gibi bu sene de çok sayıda bidon sağlayan Dursun Bayrı, "Amacımız ilk önlem dışında, farkındalık da yaratmak. Çünkü bu bidonları görenlerin aklına ormana sigara izmariti atmamak veya ateş yakmamak geliyor. Bidon sayısını daha da fazlalaştırmak istiyoruz. Turizmle ve çam balıyla geçinen bir yörenin halkıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI