Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Meram Belediyesi Bilgi Merkezi öğrencilerine Hacıveyiszade Camisinde “Doğruluk” konulu konferans verdi.
Konferans öncesinde Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, Bilgi Merkezi hakkında bilgi vererek, “Eylül ayında hizmete açtığımız Bilgi Merkezi’nde öğrencilerimize ders verirken onları hayata hazırlayacak sosyal aktiviteler de düzenliyoruz. Daha önce Huzurevi’ni ziyaret ettiler, adliyeye gittiler. Haftada 10 saat ders işleniyorsa 2-3 saat de farklı bir sosyal etkinliğe katılıyorlar” dedi.
Doğruluk kavramının önemine dikkat çeken Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Doğruluk ve dürüstlük bizim dinimizin temelidir. Peygamberimiz (s.a.v.), peygamber olmadan önce 40 yıl insanların arasında ‘Muhammed’ül Emin’, güvenilir Muhammed olarak tanınıyordu. Demek ki peygamberliğin temelini güvenilir olmak, doğru olmak ve dürüstlük oluşturuyor. Nisa Suresi’nde bir ayette, ‘Kim Allah’a ve Peygamber’e itaat ederse onlar ahirette peygamberlerle, doğrularla, şehitlerle ve salihlerle beraber olacaklardır’ buyurmuştur. Doğrular, şehitlerden de önce zikredilmiştir. Peygamberlikten sonra en önemli makamdır, ünvandır doğru olmak” diye konuştu.
“ÖNCE ALLAH’A KARŞI SADIK OLMALIYIZ”
Her şeyden önce Allah’a karşı doğru olmamız gerektiğini ifade eden Müftü Akpınar, “Bir insan hem ben Allah’ın kuluyum ve O’na bağlıyım der ama Allah’ın dediklerini yapmazsa doğru olur mu? Yine Muhammeden Rasûlüllah diyerek Peygamberimizin (s.a.v.) Allah’ın Rasulü olduğunu kabul etmiş oluyoruz. Ona karşı da sadık olmak zorundayız. Üçüncü olarak da insanlara karşı doğru ve dürüst olmalıyız. Peygamberimiz şöyle buyuruyor: ‘Gerçek Müslüman elinden ve dilinden Müslümanların emin olduğu kişidir’ Biz de hem ailemize hem de topluma karşı doğruluktan taviz vermemeliyiz” dedi.
‘Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar’ sözünün çok yanlış olduğunu kaydeden Müftü Akpınar, “Yeter ki biz doğru söyleyelim. Dokuz köyden kovarlarsa biz de onuncu köye gideriz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) doğru söylediği için Mekke’den kovulmadı mı? O da Medine’ye gitti ve daha sonra hep birlikte Mekke’yi de fethettiler” ifadelerini kullandı.
Konferanstan sonra Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, öğrencilerin çeşitli konulardaki dini sorularını cevapladı.