Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray’a veda etmek diye bir şey yoktur. Her Galatasaraylı kanının son damlasına kadar Galatasaraylıdır ve Galatasaray’a hizmet eder" dedi.
Spor Toto Süper Lig’de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ligin son haftasında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılan sarı-kırmızılı ekip, puanını 77’ye yükselterek ligi zirvede tamamladı.
"YARSUVAT BİZE LİDERLİK YAPTI"
Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray’ın yeni başkanı Dursun Özbek, “Keyifli ve stressiz bir maç oynadıklarını belirterek, “Duygun Yarsuvat’a teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadı. O bizim ağabeyimiz. Her zaman bizle birlikte. Galatasaray’a veda etmek diye bir şey yoktur. Her Galatasaraylı kanının son damlasına kadar Galatasaraylıdır ve Galatasaray’a hizmet eder. Hocam benim uğurlu başkanımdır. Ben onla beraber çalıştım. Bize çok güzel liderlik yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
“FİNALDE DE BİRLİKTEYİZ”
Eski başkan Duygun Yarsuvat ise, “Bu benim vedam, bırakıp gitme değil, yine birlikte olacağız. Çarşamba günü finalde yine inşallah birlikte olacağız. 1948’den bu yana Galatasaraylıyım. Bugün de başkanımız da birlikteyiz. Birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.
“7’NİN UĞURU VAR”
Kendisi için ilginç bir istatistiğin oluştuğunu dile getiren Yarsuvat, “Bin 777 oyla seçilmişim, 7 ay görevdeymişim, 77 puanla şampiyon olduk. Demek ki 7’nin uğuru benimkisi" dedi.
RİZESPORLU TARAFTARLARDAN BAŞKANLARA HEDİYE
Öte yandan Dursun Özbek ve Duygun Yarsuvat, maçın ardından Çaykur Rizesporlu taraftarlarla fotoğraf çektirdi. Rize ekibinin amigosu her iki başkana da kendi dokuduğu ve sarı-kırmızı renkli iskemleleri hediye ederek, “Şampiyonluk kupasını bu iskemlenin üzerinde görmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak da, hakem Mustafa Kamil Abitoğlu’nun son maçını yönettiğini hatırlatarak, "Mustafa hocama bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Son maçıydı. Maç öncesi soyunma odasında onunla pasta kestik” dedi.
“RAPORUMUZU SUNACAĞIZ”
Transfer çalışmalarına yönelik bir soruya ise Albayrak, “Biz raporumuzu yönetim kuruluna sunacağız. Orada onların hepsini yeni yönetim kurulu karar verebilir. Biz Bursaspor maçından sonra Ziraat Türkiye Kupası’nı da inşallah Bursa’da kaldırırız. Çifte kupayla şampiyon oluruz. Ondan sonra biz bütün raporumuzu yeni yönetime vereceğiz. Sonra her şey yeni yönetime aittir” diye konuştu.