30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Manisa Yunusemre İlçesi Belediyesi Başkanı aday adayı olan Ali Arslan, 29 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan Manisa Barosu Başkanlığı olağanüstü genel kurulu için adaylığını açıkladı.
Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için istifa ederek MHP’den milletvekili aday adayı oldu. Boşalan Baro başkanlığı için Ali Arslan, adaylığını açıkladı. Ali Arslan, Manisa’da bir kafede düzenlendiği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı. Arslan, “Avukatlık mesleği gençlik yıllarımdan idealim olmuştur. Bu kutsal mesleği icra etmek bana nasip oldu. Bu anlamda meslek yaşamımdan ve hayatımdan memnunum. Bu memnuniyet aileme de yansıdı ki kızım avukat ve oğlumda hukuk fakültesinde okuyor. 25 yıldır bu mesleği yüzümün akı ile yaptığıma inanıyorum. Saygın avukat, etkili ve etkin baro, katılımcı baro, şeffaf baro, insan haklarının, demokrasinin, cumhuriyetin, hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargının savunucusu baro için onurlu, bir o kadarda zor ve sorumluluk isteyen Manisa Barosu Başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum” dedi.
Baro başkanı seçilmesi halinde baro yönetim kurulu ile birlikte bugüne kadar yapılanların üzerine yenileri yapacaklarını belirten Arslan, “Öncelikli hedefimiz meslek içi sorunlarla ilgili olacaktır. Bu bağlamda herkesin insan haklarına saygılı olmasını istemeye, insan hakları ihlallerine cesaretle karşı koymaya, hangi partiye ya da siyasi görüşe yakınlık duyarsak duyalım, kendimizi nereye ait hissedersek hissedelim insanların çektikleri acılar ve yaşadığı baskılar konusunda evrensel standartlardan şaşmamak bizim görevimiz olacaktır. Avukatlığın sorumluluğu gereğince iktidarın yada muhalefetin sözcüsü olmayacağız, meslek örgütümüzün sözcüsü olacağız. Bana bu görev verildiğinde görev sürem dolmadan görevi bırakmayacağım” dedi.