ÜRETİME BAŞLAYACAKLAR

Terme Belediye Başkanı Av. Ali Kılıç, SOGEP desteğiyle Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapsamında başlatılan istiridye mantarı üretim çadırlarında çalışacak kadın girişimcilerin kısa süre sonra kurslarının biteceğini ve üretime başlayacaklarını açıkladı.

EĞİTİM DEVAM EDİYOR

Terme Belediyesi’nin, Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve kalkınma ajansı ile birlikte yürüttüğü “Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi” kapsamında kadınlar iş sahibi olacak. İlçede kurulan Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisinde iş sahibi olacak kadınlara eğitimler veriliyor. 

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Bu kapsamda istiridye mantarı üretim çadırlarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Sanayi Bakanlığımızın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) desteğiyle Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapsamında başlattığımız istiridye mantarı üretim çadırlarımızda devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Kurslarımıza başvuran kadın girişimcilerimiz çok yakında kurslarını tamamlayarak, üretime başlayacak" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.