Tepebaşı Belediyesi gençlik merkezleri tarafından hazırlanan “Gençlik Çalışmaları Rehberi” Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da katıldığı buluşmada gençlere tanıtıldı.

Tepebaşı Hizmet Binası yanında bulunan parkta düzenlenen buluşmaya çok sayıda genç katılırken Başkan Ataç, gençlerle uzun süre sohbet etti. Ataç burada yaptığı konuşmada, rehberin ortaya çıkmasında emeği bulunan gençlik merkezleri ekibine teşekkür ederek; “Gençlerimizin çalışmaları sonucunda, içi bilgi dolu ve gençlik merkezimizde yürütülen çalışmaları anlatan güzel bir rehber ortaya çıkmış. Bizim için çok önemli olan gençlik merkezlerimizde gençlerin, kent ile ilişkilerinin sağlanması, eğitimleri, yurt dışı ilişkileri gibi konularda projeler üretiliyor. Yine merkezlerimizde 3200’den fazla gencimiz kendilerini geliştirme imkanı buldukları kurslara katılıyorlar. Kısaca gençlik merkezlerimiz, Türkiye’de eşi olmayan bir yapı haline geldi. Gençlik merkezlerimizin herhangi bir siyasi beklenti olmadan kuruldu ve faaliyetlerini de gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda sürdürüyor. Gençlerden tek beklenti ve arzumuz bilimin ve Atatürk ilkelerinin ışığından ayrılmamaları. Ortak geleceğimiz için farklı siyasi görüşler, özgürce ve demokratik koşullarda ifade edilebilmeli. Geniş katılımlı parlamenter sistem ve demokrasinin her zaman savunucusu olmalıyız. Düşmanca ve kindar yaklaşımlar kimseye kazanç sağlamayacaktır. Tepebaşı’nda yurttaşlarımıza herhangi bir parti veya siyasi görüş ayırımı yapılmadan hizmet verilmektedir ve böyle de devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Gençlik merkezleri sorumlusu Kerem Sezerer de hazırlanan Gençlik Çalışmaları Rehberi hakkında bilgiler verdi. Sezerer, “Gençlerin katılımını konu alan Avrupa Birliği Horizon 2020 içinde fonlanan PartispaceA-Spaces and Styles of Participation: Formal, non-formal and informal possibilities of young people’s participation in European Cities projesi için Yeditepe Üniversitesinden proje yürütücüleri Eskişehir’de yaptıkları saha araştırmaları kapsamında Tepebaşı gençlik merkezlerini de incelediler. Bize ‘Gençlik çalışmaları adına gerçekleştirmek istediğiniz bir çalışma var mı?’ diye sordular. Biz de gençlik çalışmaları hakkında bir rehber hazırlamayı istediğimizi anlattık. Bu sayede rehber doğmuş oldu. Kitapçık gençlerin katılımı sağlayarak hazırlandı. Bunun için Türkiye’den farklı şehirlerinden yaklaşık bin gencin başvurusunu değerlendirerek toplamda 40 kişilik iki eğitim düzenlendi.” ifadelerini kullandı.