Battalgazi Belediyesi tarafından İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla bir konferans gerçekleştirildi.
M. Fatih Kahraman’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Konferans öncesi Derme İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Melek Bayrak, İstiklal Marşımızın 10 kıtasını gözyaşı dökerek okuması, salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.
Konferansın açış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünü hatırlatarak, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a övgülerde bulundu. Başkan Gürkan, “Bugün 12 Mart soğuk bir gün ve İstiklal Marşı da hakikaten soğuk bir günde meclisimiz 1921’de kabul ediyor. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin. Hakikaten Türk Milleti gerçekten de 5 bin yıllık tarihi itibariyle geçmişinde sıkıntı olmayan, geçmişinde kendi insanına da, diğer insanlara da, sınıfsal anlamda zulmü olmayan tek millettir. Dünyada milletler tarihine bakarsınız işte İslam öncesi, İslam sonrası diye. Bizim İslam milletlerine bakıyorsunuz, Avrupa kavimlerine bakıyorsunuz, insanları hipodromlarda parçalatacak kadar insanlıktan çıkmış insanları görüyorsunuz. Bizim milletimizin tarihinde Allah’a şükür hiçbir şekilde buna benzer yüzümüzü karartacak hiçbir olumsuz tablo yoktur. Sadece bizim milletimize mahsus hadisedir” diye konuştu.
Öğrencilere de bazı nasihatlarda bulunan Başkan Gürkan, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının örnek bir hayat olduğunu kaydetti.
Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından M. Fatih Kahraman, “İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferansını verdi.
Konferans sonrası İstiklal Marşını okuyan lise öğrencisi Tuğçe Yüksel, salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Konferans, son olarak plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.
Konferansa, Battalgazi Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülmüş, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Muzaffer Karakuş, Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.