CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Daday’a yapılması planlanan yüksekokulun hem Daday’a hem de Kastamonu’ya büyük katkılarının olacağını söyledi.
Daday Meslek Yüksekokulu’nun temel atma törenine katılmak üzere ilçeye giden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Daday Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ile görüştü.
Prof. Dr. Yenidünya, Daday Belediyesi’ni ziyaret ederek, belediye personelinin istek ve taleplerini dinledi. Ardından Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ile görüşen Prof. Dr. Yenidünya, Başkan Taş’ın yoğun gayretleri sonucu temeli atılan yüksekokulun hem ilçeye hem de Kastamonu’ya artı bir değer katacağını söyledi.
CHP’li Daday Belediyesi’nin Kastamonu halkına hizmette yüz akı olduğunu belirten Prof. Dr. Yenidünya, Daday Belediyesi’nin imkanlarının kısıtlı olmasına rağmen önemli projelere imza attığını ifade ederek, “Daday Belediyemiz, Kastamonu’da belediyeciliğin yüz akı durumundadır. Kısıtlı imkanlara rağmen Belediye Başkanımız Hasan Fehmi Bey önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Daday Belediyesi’nin kısıtlı imkanlara rağmen hayata geçirmiş olduğu projeler tüm belediyelerimize örnek teşkil etmelidir. Temeli atılan Daday Meslek Yüksekokulu hem Daday için hem de Kastamonu için önemli bir kazanımdır. Yeni temeli atılan meslek yüksek okulu bittiği zaman Daday’a ve Kastamonu’ya artı değerler sağlayacaktır. Ancak burada üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir nokta bulunuyor. Meslek yüksekokulunu eğitim ve öğretim verir hale getirmek, okula yeni bölümler açmak tek başına yeterli bir kıstas değildir. Türkiye’nin 81 vilayetinden eğitim ve öğretim için Daday’a gelecek öğrencilerimizin konaklama ve sosyal imkanlarının da arttırılması gerekiyor. Bu noktada yapılması gereken öğrencilerimizin hem barınma sorununu ortadan kaldıracak hem de öğrencilerimizin sosyal aktivitelerini gerçekleştireceği alanları acilen oluşturmak gerekiyor. Daday Belediyesi hayata geçirmek için gayret gösterdiği yurt projesi eğitimin bütünlüğü ve yapılan yatırımın kalıcılığı açısından son derece önem arz etmektedir. Bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz” diye konuştu.
“DADAY, ATLI SPORDA MARKA OLUR”
Daday’da bulunan doğanın önemine işaret eden Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Daday’ın son dönemlerde turizmde basamak atladığını kaydetti. Türkiye’de turizmde biniciliğin yükselen trendler arasına girdiğini belirten Prof. Dr. Yenidünya, “Türkiye’de at biniciliğinde yükselen bir trend var. Daday’ımızda bulunan at çiftlikleri binicilik konusunda son derece elverişli. Türkiye genelinde Daday’da bulunan at çiftliklerimizin tanıtımını çok iyi yapabilirsek Kastamonu için çok iyi bir turizm çalışmasının kapısını ardına kadar aralamış oluruz. Turizm konusunda öncelik yapılan işlerin tanıtımıdır. İnşallah hem Daday için hem diğer ilçelerimiz için hem de Kastamonu için en güzel tanıtımları beraber yapacağız” şeklinde konuştu.
“BALLIDAĞ HASTANESİ, TEKRAR FAALİYETE GEÇMELİ”
Uzun zamandır atıl vaziyette bırakılan ve zaman zaman gündeme getirilen Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne de değinen Prof. Dr. Yenidünya, hastanenin atıl vaziyette bırakılmasının sağlık turizmi açısından talihsizlik olduğunu kaydetti. Ballıdağ Hastanesinin kapanmadan önceki Daday’ın durumu ile şimdiki Daday’ın durumunun mutlaka dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Yenidünya, “Dünyada belki doğası itibariyle eşi bulunmayan Daday Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi bir takım sebepler nedeniyle kapandı. Bu dünyada eşi benzeri bulunmayan Ballıdağ Hastanesi’ni tekrardan faaliyete geçirecek projeler üretmeliyiz. Geriatri merkezini Daday’a kurabilirsek dünyanın her yerinden insanı Daday’da ağırlayacak konuma geliriz. Eğer bu hastaneyi faaliyete geçirebilirsek hem Daday için hem de Kastamonu için çok katkı sağlayacak bir sağlık tesisi olur. Ballıdağ Hastanesi Daday’ı sağlık alanında önemli noktalara getirecek olan bir sağlık yatırımı olacaktır” ifadelerini kullandı.
Daday Belediyesi ziyaretinin ardından CHP Daday İlçe Başkanı Burhan Ak ve ilçe teşkilatını da ziyaret eden Yenidünya, Hasan Şen ve Yılmaz Karakoç, partililerle bir süre sohbet ederek, görüş alışverişinde bulundu. Yenidünya’ya, partisinin diğer milletvekili adayları Hasan Şen ve Yılmaz Karakoç ile CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.