Amasya’da Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği 300 bisikletin dağıtımı yapıldı.
Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, 300 bisikletten 200’ünün spor etkinliklerinde kullanılması için okullara, 100’ünün de ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek amacıyla uygulanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, diğer yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldığı yürüyüşün ardından konuşan Halk Sağlığı İl Müdürü Nergiz, Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik amacıyla başlatılan projeyle bisiklet kullanarak hareketli hayat tarzının benimsetilmesinin amaçlandığını belirtti.
Açık hava müzesi görünümündeki Amasya’nın güzelliğinden faydalanmak için şehrin içinde mümkün olduğu kadar yürüyerek veya bisikletle hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Çomaktekin de, “Bu tarihi havayı teneffüs ederek beldede yaşayan insanlar ile samimi diyalogların kurulması çok önemlidir. Küçük şehirlerde yaşayan insanlar birbirini tanır, çok sayıda dostu olur, aralarında güzel ve samimi diyaloglar kurulur. Yapılan araştırmalar bisiklet kullanmanın çok faydalı ve ömrü uzattığını, fiziksel aktivitede bulunduğu için kilo almadığını ve birçok hastalıktan uzak kaldığını gösteriyor. Bisiklet çok basit ve ekonomik bir ulaşım aracıdır. Sevgili gençlerimizi ve bütün insanlarımızı bisiklete alıştırmamız gerekiyor” diye konuştu.