Galatasaray, ligin 33. haftasında sahasında ağırladığı Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir virajı dönmeyi başardı.
Spor Toto Süper Lig’in 33. haftası derbi mücadelesinde sahne oldu. Ligde zirve yarışı içerisindeki sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluk şansını yitiren Beşiktaş’ı ağırladı. Sahadan Yasin Öztekin ve Sneijder’in golleriyle 2-0 galip ayrılan Hamzaoğlu’nun öğrencileri, şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı.
YASİN ÖZTEKİN 4. GOLÜNÜ ATTI
Galatasaray’ı mücadelenin 11. dakikasında öne geçiren golü kaydeden genç oyuncu Yasin Öztekin, bu sezon sarı-kırmızılı takımdaki 4. golünü kaydetti. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun takımın başına geçmesinin ardından adete küllerinden doğan Yasin, sarı-kırmızılı takımdaki gol sayısını 4’e yükseltirken, 4 golün de hazırlayıcısı oldu.
BEŞİKTAŞ 9. KEZ DİREĞE TAKILDI
Müsabakanın 20. dakikasında konuk ekip Beşiktaş , gole çok yaklaştı. Sosa’nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa iyi yükselen Demba Ba’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü. Siyah-beyazlı ekip, bu sezon lig maçlarında 9. kez direğe takılmış oldu.
DEMBA BA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Karşılaşma öncesi sarı kart sınırında bulunan Beşiktaş’ın yıldız ismi Demba Ba, mücadelenin 33. dakikasında maçın hakemi Hüseyin Göçek’ten sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Demba Ba, ligin son haftasında Gençlerbirliği ile oynanacak müsabakada forma giyemeyecek.
BURAK YILMAZ’DAN HAMZAOĞLU’NA TEPKİ
Mücadelenin 68. dakikasında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından oyundan alınan Burak Yılmaz’ın bir hayli üzgün olduğu görüldü. Yedek kulübesine geldiği sırada Hamzaoğlu’nun elini iten Yılmaz, taraftarların kendisi lehine yaptığı tezahüratlara da karşılık vermedi.
DERBİDE ORTAM GERİLDİ
Oyunun 77. dakikasında Sosa, kendisine faul yapan Yasin’e topsuz alanda müdahale etti. Sosa’nın bu hareketi sonrası iki takım oyuncuları arasında tartışma yaşanırken, Galatasaray yedek kulübesi de Sosa’nın hareketine sert tepki gösterdi. Maçın hakemi Göçek, her iki oyuncu için de sarı kartına başvurdu.
SNEIJDER SÖZÜNÜ TUTTU
Ligin 32. haftasında oynanan Gençlerbirliği karşılaşması sonrası basın mensuplarının Beşiktaş’a golü olmadığını hatırlattığı Sneijder, ‘Haftaya görürsünüz’ yanıtını vermişti. Hollandalı yıldız, karşılaşmanın 80. dakikasında ceza yayı üzerinden çektiği sert şutla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru belirleyen golü kaydetti.
BÜYÜK COŞKU YAŞANDI
Yıldız oyuncu Wesley Sneijder’in 80. dakikada skoru belirleyen golü kaydetmesinin ardından sarı-kırmızılı taraftarlar, büyük coşku yaşadı. ‘Sarı-kırmızı şampiyon Cimbom’ şeklinde tempo tutan Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının kritik mücadeleden 3 puanla ayrılmasını coşkuyla kutladı.
SEYİRCİ REKORU KIRILDI
Türk Telekom Arena Stadyumu bu sezon en kalabalık gününe sahne oldu. Sezon başından bu yana stadı doldurmakta güçlük çeken sarı-kırmızılı taraftarlar, derbi mücadelesinde takımlarına büyük destek verdi. Ligde son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasını izleyen 37 bin 105 kişi, bu sezonki taraftar rekoru olarak duyurulurken, Beşiktaş maçında bu rekor kırıldı. Dev derbiyi 47 bin 348 biletli seyircinin izlediği açıklandı.
BEŞİKTAŞ DERBİ GALİBİYETİ ALAMADI
Konuk ekip Beşiktaş, teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde bu sezon ilk kez derbi galibiyeti alamadan sezonu tamamladı. Karşılaşma sonrası siyah-beyazlı oyuncuların moralinin bir hayli bozuk olduğu gözlendi.