KOOP İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Tarık Toğrul, 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Gününü kutladı.
KOOP İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Tarık Toğrul, yaptığı yazılı açıklamada, “10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı basın yasası ile gazeteci kimliği ile çalışan kişilerin hakları bir nebzede olsa koruma altına alınmış ve çalışan gazeteciler tarafından “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başlamıştır. Ancak 1971 yılında Askeri darbeden sonra bu hakların bir kısmının ne yazık ki geri alınmış ve bu tarihten sonra “10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başlamıştır.
Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan gazetecilik, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren gazetecilerimiz; hiç şüphesiz ki demokrasinin en önemli dayanaklarından biridir.
Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir.
Gazetecilerimizin sendikalı olduğu, toplu sözleşmeye kavuştuğu, iş ve sosyal güvencelerinin daha da iyileştiği bir yıl olması temennisiyle, Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Yönetim Kurulu olarak toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren ilimizdeki tüm gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık ve esenlikler dileriz.” Dedi.