Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kuş gribi virüsü nedeniyle oluşturulan karantina bölgesi gün geçtikçe genişletilirken, ilçe merkezindeki tavuk dönerciler satışlarda düşüş yaşanmadığını söyledi.
Yaklaşık 10 gündür ilçeye bağlı Edincik ve Çinge kırsal mahalleleri mevkiindeki bazı kanatlı hayvan ve yumurta üretim tesislerinde görülen kuş gribi virüsü nedeniyle başlatılan karantina uygulaması ve hayvanların itlaf ve imha işlemleri devam ediyor. Karantina bölgesine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan başka bir yumurta üretim çiftliğindeki 3 kümeste de kanatlı hayvanlarda virüs bulgusuna rastlandığı ve bu tesisin de karantina altına alındığı öğrenildi. Kümeslerdeki hayvanlar, yetkililer tarafından kısa sürede itlaf edildi ve kümeslerde dezenfekte çalışmalarına başlandı. Jandarma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşık 3 kilometrelik alana hayvan giriş çıkışına izin vermiyor. Zabıta ekipleri, karantina uygulanan bölgelerde 24 saat nöbet tutarken, jandarma ekipleri de bölgeleri sıklıkla kontrol ediyor. Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, dezenfekte çalışmalarına Balıkesir’in 20 ilçesinde görev yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri yetkililerinin katıldığını bildirdi.
Kuş gribi virüsü nedeniyle ülke genelindeki kanatlı hayvan satışlarında az miktarda düşüş yaşandığı öne sürülürken, Bandırma ilçe merkezinde hizmet gösteren tavuk döner işletmeleri, virüs endişesinin satışları henüz olumsuz yönde etkilemediğini söyledi. Bazı müşterilerin, hayvanların güvenli olup olmadığını sorduklarını söyleyen tavuk döner satıcıları, “Kuş gribi nedeniyle satışlarımızda azalma yaşanmadı. Ama bazı müşterilerimiz, tavuklarımızın güvenli olup olmadığını soruyor. Biz tavuklarımızı genelde Bursa’dan temin ediyoruz. Endişe duyan müşterilerimize, tavuklarımızı aldığımız yerden verilen irsaliye ve faturaları da gösteriyoruz. Şimdilik bir sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.