Giresun Fedarasyon Başkanı Hasan Turan, Topal Osman’ın torunlarının Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan dedeleri için yürüdüklerini belirtti.
Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıl etkinliklerine katılmak için Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan’ın organizesi ile Sarıkamış Şehitlerini Anma programına iki otobüs ve 100 kişi ile İstanbul’dan katılan Giresunlular, Kars’a ayak basar basmaz Harakan-i Türbesini ve külliyesini ziyaret ederek namaz kıldı dualar etti ve Harakan-i Hazreleri ile ilgili bilgiler aldı.
Kars’ı gezen Giresunlular, Kars Karadenizliler Derneği’nin organize ettiği yemek programına katıldı. Kafkas Üniversitesi Konukevinde yapılan programda yemekler yendi,Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu. Program İl Müftüsü Mehmet Genç’in şehitlerimiz için yaptığı dualarla sona erdi.
Program sonunda Hasan Turan, Kars Karadenizliler Dernek Başkanı Fatih Kol’a eski Başkan Necmi Kocaoğlu’na ve Ü. Fikri Turan’a birer plaket verdi. Programa Fen Edebiyat Fakultesi Dekanı Prof.Dr. Haydar Yüksek ve yaklaşık 150 kişi katıldı.
Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katılan Topal Osman’ın torunları 100 kişi ile Tekbir ve dualarla dedelerine yürürken zaman zaman da duygusal anlar yaşadılar.
Sarıkamışta bulunan şehitliği ziyaret ederek dualar eden Giresunlular orada bulunan Giresunlu şehidin kabri başında oldukça duygulandılar. Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Hasan Turan, Sarıkamış şehitlerinin 100’ncü yılında 100 kişi ile buradayız. Biz İstanbul’dan geldik. Ayrıca Giresun’dan 5 otobüs geldi. Burada olmamızın amacı tarihimizin en dramatik savaşlarından biri olan Sarıkamış Harekatının 100’ncü yılında şehitlerimizi anmak ve onlara dualar etmektir” dedi.
Ecdadımızın o dönemde yaşamış olduğu soğuk ve karakış koşullarını bir nebzede olsa içimizde hissetmeye yaşamaya çalışmaktır diyen Turan, “Bize bu toprakları emanet eden şehitlerimiz önünde saygıyla eğiliyor onlara sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.Kar kış ve yol şartları demeden onca yolu katederek anma etkinliklerine gelen hemşerileriyle onur duyduğunu belirten TURAN,biz buraya şehitlerimizin aydınlattğı yoldan geldik,onlar çetin kış şartlarıyla boğuşarak şehit oldular,onları rahmetle anıyoruz.Önümüzdeki yıllarda daha organize ve daha kalabalık gelerek mekanın gücünden istifade edip gelecek nesillere duygu aktarımı yapmış olacağız” diye konuştu.