Tokat Defterdarı Musa Avcu, 10 bin 600 kişinin yapılandırmadan yaralandığını belirterek, "Ama esas faydalanmadan ziyade taksitlerin ödenmesi önemli. 2 taksit ödemesi yapılmazsa maalesef yapılandırma bozuluyor” dedi.
Tokat Defterdarı Musa Avcu başkanlığındaki heyet vergi haftası kutlamaları kapsamında Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Defterdar Avcu, her yılında Şubat ayının son haftası kutlanan vergi haftası dolayısı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Vergi Rekortmenlerine farklı olarak bu sene plaketleri kendi ayaklarına giderek vermeyi planladıklarını ifade eden Avcu, “Biliyorsunuz bundan önce bir kokteyl şeklinde veriliyordu, bu sene biz sistemi değiştirip onları onure etmek amacıyla rekortmenlerimizin biz ayaklarına gidelim dedik. Bu şekilde çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
6552 sayılı yapılandırmayla ilgili bir yasadan mükelleflerden yüzde 50’sine yakını başvuru yaptığını ifade ederek Avcu, “Ocak ayında şuan birinci taksitlerini aldık. Şubat ayında da ikinci taksitlerini alacağız. Eğer mükellefler iki taksit ödemezlerse şartlarını kaybetmiş olacaklar. Onun için onlara tavsiyemiz taksitlerini zamanında ödesinler. Biliyorsunuz 18 taksite kadar yapılandırmalar yaptık. Yaklaşık 21 bin kişi 6552 sayılı yasadan faydalanabiliyordu. Fakat bunun sadece 10 bin 600 kişisi bize başvurdu. Ama esas faydalanmadan ziyade taksitlerin ödenmesi önemli. 2 taksit ödemesi yapılmazsa maalesef yapılandırma bozuluyor. Tabi bu bir takvim yılında 2 kez ödememesi sonrasında gerçekleşecek bir durum. Tahsilat hedeflerinde Tokat hedefi tutturdu. Bizim hedeflediğimiz 189 milyon liralık vergi tahsilatı hedefi tuttu. Hatta bu tutarın üzerinde bir tahsilat yaptık” diye konuştu.
Gerçekleşen ziyaretten ötürü memnuniyeti dile getiren Başkan Arat, Defterdarlık ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nın birbirleriyle istişareli çalışan kurumlar olduğunu dile getirdi. Geçmişte özellikle kayıt dışı ekonomiye karşı verilen çalışmalarda omuz omuza verildiğini hatırlatarak, "Üyelerimizin menfaatine ve rekabet gücünü arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmalar içerisinde en önem verdiğimiz konu kayıt dışı ekonomiyle mücadeleydi. ’Vergilendirilmeyen kazanç haksız kazançtır’ sloganıyla çıkılan bu yolda Tokat Defterdarlığı’na en büyük desteği yine odamız ve odamıza bağlı olarak çalışmalarını yürüten üyelerimiz olmuştur. Ben bu vesileyle üyelerimize teşekkür ediyor, Sayın Defterdarımıza şehrimizin kalkınması için yapacakları her türlü hizmete yardımcı olma sözü veriyorum. Vergi Haftamız kutlu olsun" şeklinde konuştu.