Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Çingiller köyünde uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan Tanju Kaleli, ikinci el otomobil değerindeki kurbanlık boğayı görücüye çıkardı.

Çingiller köyünde hayvancılık yapan Tanju Kaleli, 2 ton ağırlığında olan simental cinsli Kral isimli boğayı kurbanlık olarak satışa çıkardı. 3 seneden fazla süredir Kral’a çocuğu gibi baktığını belirten Kaleli, boğasının fiyatını 30 bin TL olarak belirledi.

’Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kurban kesecek’

Kral’ın Çorum birincisi olduğunu söyleyen Tanju Kaleli, Kral’dan sonra Türkiye birincisi çıkartmak istediğini ve yetiştirdiği kurbanı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kurban keseceğini ifade etti.

Kaleli, "Cumhurbaşkanımız ülkemizi her türlü kötü olaylardan korumaktadır. Devletimiz onun sayesinde büyümektedir. Cumhurbaşkanımız için kurban kesmek bizler çok mutlu edecek" diye konuştu.

’Kral’ın yanında koç hediye’

Tanju Kaleli, Kral’ı alana yanında hediye olarak bir koç hediye edeceğini söyledi. Her sene kurbanlık için büyükbaş hayvan yetiştirdiğini ifade eden Tanju Kaleli "Ben Kral’ı 4-5 aylıkken aldım. Aldığım günden bu zaman kadar özel olarak ilgilendim. Şuanda 2 ton ağırlığa ulaştı. Kral 3 sene de toplam 150 düve verdi" dedi.

Kral adlı boğanın kendi köyleri ile beraber çevre köylere de düve verdiğini ifade eden Kaleli, "Düvelerimizle de çok iyi ilgileniyoruz. İnşallah düvelerimizde Kral gibi olacaklar. Alacak kişiye şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.