KESK Aydın Şubeler Platformu üyesi bir grup, grevde olan metal işçilerine destek verdi.
Aydın’da KESK’e bağlı sendikalara üye bir grup, Renault’ta başlayıp Tofaş, Çokşuköz, Mako, Valeo’ya, son olarak da Bursa’da Ototrim ve Kocaeli’de Ford fabrikalarının işçilerinin katılımıyla genişleyen metal işçilerinin eylemine destek verdi.
KESK Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Gün, yaptığı açıklamada, iş bırakan metal işçilerinin daima yanlarında olduklarını söyledi. Metal işçilerinin yoksulluğa ve sendikaya baş kaldırdıklarını ifade eden platform sözcüsü Gün, "Bursa’daki metal işçilerinin başlattığı grev, tüm metal işçilerinin gözünü buraya çevirmiştir. Metal işçileri aslında yoksulluğa, köleliğe, tutsaklığa başkaldırmışlardır” dedi.
Metal işçilerinin tüm işçilerin ve emekçilerin sesi olduğunu vurgulayan Gün, “Bu eylemler sadece MESS’e, patronlara karşı yapılan eylemler değildir. Bu eylemler sendikaya karşı yapılan eylemlerdir. Sendikanın tutsaklığından kurtulup, özgür bir emek mücadelesini sağlamanın eylemleridir. Biz Aydın’ın işçileri, memurları, yoksulları, işsizleri olarak metal işçilerinin eylemlerini kendi eylemimiz, bizim emek ve özgürlük mücadelemiz olarak görüyor ve destekliyoruz. Bu doğrultuda metal işçilerini bağrımıza basıyoruz” şeklinde konuştu.