Spor Toto 1. Lig 2. Lig, 3. Lig ve BAL’da mücadele eden Doğu ve Güneydoğu takımları aldıkları seyircisiz oynama ve saha kapatma cezaları ile dikkat çekiyor.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçlarda yaşanan şiddet ve küfür olayları nedeniyle bölge kulüplerine ceza yağdırırken, hemen her hafta birçok kentte maçlar boş tribünler önünde oynanıyor. Şanlıurfaspor, Elazığspor, Y. Malatyaspor, Yeni Diyarbakırspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Van Büyükşehir Belediyespor, Batman Petrolspor, Cizrespor, Tatvan G.Birliği ve 12 Bingölspor takımlarının taraftarları, cezalar nedeniyle takımlarına hasret kalıyor.
3 ŞEHİRDE MAÇLAR SEYİRCİSİZ OYNANACAK
Bu hafta sonu Diyarbakır, Batman ve Van’da oynanacak maçlar da bölge takımlarının cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak. Pazar günü saat 13.00’da başlayacak Yeni Diyarbakırspor- Denizli Büyükşehir Belediyespor, Batman Petrolspor-İstanbulspor ve Van Büyükşehir Belediyespor-Bayburt Grup Özel İdarespor maçlarında protokol dışındaki tribünler boş olacak.
BÜYÜKŞEHİR, PFDK’YA SEVK EDİLDİ
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta geçen hafta oynanan Bugsaşspor maçında yaşanan küfür ve çirkin tezahürat olayları Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Daha önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’la oynanan maçta yaşanan olaylardan dolayı 1 maç seyircisiz oynama cezası alan ve bu cezasını Eskişehirspor’la yapılan kupa maçında çeken kulüp, taraftarların Bugsaşspor maçındaki küfürlü eylemi yüzünden bir kez daha PFDK’ya sevk edildi. TFF Hukuk Müşavirliği, olaylarla ilgili kulüpten savunma isterken, verilecek cezanın Perşembe günü açıklanması bekleniyor.