Türkiye’nin öncü kurumlarından Bahçeşehir Koleji’nin düzenlediği ‘Eğitimle Dünyayı Değiştirmek Elimizde’ semineri dijital dünyadan başarı motivasyonuna, kadına şiddetten iletişimsizliğin kaynaklarına kadar pek çok konuya ışık tuttu.
Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından desteklenen ’Eğitimle Dünyayı Değiştirmek Elinizde’ konferanslarının ikincisi Bahçeşehir Koleji İzmir Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Tüm velilerin ve eğitimcilerin katılımına açık olan konferans, daha iyi bir dünya için insanlığın eğitimi doğru kullanmasına odaklandı.
Eğitimin dünyadaki hızlı değişime nasıl ayak uydurması gerektiği yönündeki tartışmalara katkı sunmayı amaçlayan Bahçeşehir Koleji, ilki 17 Ocak 2015 tarihinde Bahçeşehir Koleji Çamlıca Kampüsü’nde gerçekleştirilen ‘Eğitimle Dünyayı Değiştirmek Elinizde’ konferansının ikinci ayağını İzmir’de yaptı. Velilerin, eğitmenlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta, eğitimdeki değişim farklı açılardan ele alınarak bireylerin geleceğe nasıl hazırlanacağı tartışıldı. Bahçeşehir Koleji İzmir Kampüsü’nde düzenlenen konferansta akademisyenler ve eğitimciler, dijital eğitim, iletişim becerileri, yabancı dil eğitimi ve çok dillilik, başarı motivasyonu, bilim, girişimcilik ve inovasyon başlıkları altında sunum yaptı. Her oturumun ardından yapılacak soru cevap bölümleriyle konferans etkileşimli bir ortamda gerçekleştirildi.
SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK ARAMA ÇALIŞMASI
Konferansla ilgili bilgi veren Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle, “Bu konferansın ikinci ayağını İstanbul’dan sonra burada yapıyoruz. Eğitimciler, velililer, eğitimci adaylarıyla ‘yeni dünyayı nasıl değiştirebiliriz, daha mutlu sevgi hoşgörü temelinde 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış gençleri nasıl geliştirebiliriz’ ile ilgili bir arama çalışması yapmış oluyoruz. Buradaki çalışmada bütün paydaşların katkı sağlaması gerekiyor. Tabi ki biz burada buna öncelik ediyoruz. Bahçeşehir Koleji ve Üniversitesi olarak buna öncülük edip geleceğin daha sağlıklı nesillerini yetiştirip, bilgi üretebilen gençler yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
“KADINA ŞİDDETİN KAYNAĞI İLETİŞİMSİZLİK”
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen de son zamanlarda yaşanan kadına şiddet olaylarının gerçekleşmesinde iletişimsizliğin etkne olduğuna dikkat çekti. Konferansla geleceğin eğitimini bugünden şekillendirmenin ipuçlarını aradıklarını ifade eden Gürgen şöyle konuştu:
“Giderek iletişim hayatımızın her alanında son derece önemli bir rol üstlenmiş durumda. Söz gelimi kadına yönelik şiddet, son günlerde yaşadığımız hepimizi derinden üzen olaylar ve bunların çözümünde de iletişim meselesinin önemli bir yeri olduğunu kabul etmemiz gerekir. Çünkü böyle bir sorunun ortaya çıkmasında iletişimsizliğin çok önemli bir rolü var. Bunu iletişimsizliğin kaynakları üzerinden konuşmak lazım. Niye insanlar konuşmak ve paylaşmak yerine kavga ediyorlar. Gözü dönmüş bir şekilde nasıl ortaya çıkabiliyorlar? Aslında daha bir çocuğun dünyaya gözünü açtığı andan itibaren eğitim başlıyor. Öyle olunca da anne babanın daha sonraki yıllarda öğretmenlerin velilerin ve toplumun bu konuda hassasiyetlerinin düzeyini artırmak gerekiyor. Bu konferanslarımız da tam da buna karşılık geliyor.”
AKADEMİSYENLERDEN ÖNEMLİ SUNUMLAR
Tüm öğrenci ve velilere ücretsiz olan konferansta Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunç Bozbura, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Koleji Yabancı Dil Bölüm Başkanı Hürü Öner, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Shine Edizher, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilge Uzun birer sunum yaptı.