Mesut MADAN/BURDUR, () – ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şer güçlerinin Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştığını belirterek, “Millet olarak biz de onlara karşı gerçekten destansı bir cevap vermemiz lazım” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bazı tesislerin açılışı ve temel atma törenine katılmak için Burdur'a geldi. Afyonkarahisar'dan helikopterle Burdur Gazi Atatürk Stadı’na inen Bakan Eroğlu, valiliği ziyaretinin ardından toplam maliyeti 162 milyon lira olan 33 tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, “Açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız bu tesislerle 75 bin 160 dekar arazi sulanacak. Burdur şehir merkezi, bir ilçe ve 15 köy taşkınlardan korunacak. Burdur'un orman varlığının arttırılmasının yanında erozyonla mücadele edilecek. 295 dekar alanda ceviz, badem ve fıstıkçamı fidanları ile gelir getirici tür ağaçlandırma çalışması yapılarak vatandaşlarımıza ek gelir sağlanacak. Orman köylülerimize kredi ve destek sağlanacak” dedi.
‘ŞER ODAKLARI TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIYOR’
Bakan Eroğlu daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı’ndaki toplantıya katıldı. Burada konuşan Eroğlu, “Bütün şer güçler Türkiye'nin önünü kesmek için çalışıyor, gayret ediyor. Dolayısıyla millet olarak biz de onlara karşı gerçekten destansı bir cevap vermemiz lazım. Biliyorsunuz MHP Lideri Bahçeli her şeye ‘hayır’ dedi. Hayırcı başkan oldu. Dolayısıyla MHP'li kardeşlerimize sesleneceğiz, onları da kucaklayacağız. CHP’nin zihniyeti malum. Allah aşkına, Burdurlu kardeşlerimiz, bayrağına, vatanına bağlı, dinine, diyanetine bağlı insanlardır. Bakın CHP aynı zihniyeti devam ettiriyor. Genlerine işlemiş. ‘Haydi bismillah’ dediğimize bile alınmış, nasıl oluyor. ‘Haydi bismillah’ dediğimizde gitti Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti. Demek ki onların böyle bir niyeti yok. Bunu buradaki CHP’li kardeşlerimize anlatalım. CHP’li Burdur'daki kardeşlerimizin frekansıyla mevcut CHP’nin frekansı tutmaz, uymaz. Bunu anlatalım lütfen” diye konuştu.
ŞAHİNLER DOĞAYA SALINDI
Bakan Eroğlu buradan da Burdur- Ankara çevreyolu üzerindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinlikte, doğada hasta bulunduktan sonra Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri yapılan 3 şahini, Burdur Valisi Hasan Kürklü ve Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz ile birlikte doğaya saldı.

FOTOĞRAFLI