Köyde hayvancılık yapan bir babanın 7 çocuğundan biri olarak, çocukluğu çobanlıkla geçen kahraman şehit Ömer Halisdemir, meslek sahibi olduktan sonra da ailesinin geçimini sağlayıp kardeşlerini okutmaya çalıştı.
En büyük hayali bir gün köyüne dönerek ev yapmak olan Halisdemir’i, babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile çocukluk arkadaşı olan Belediye Başkanı İleri Koçak anlattı.

“Bizim ve kardeşlerinin tek güvencesiydi"
Şehit oğlunun en büyük destekçisi olduğunu ifade eden baba Hasan Hüseyin Halisdemir, “Çocukluğunda çok başarılı bir çocuktu. Hayvanları, doğayı çok severdi. Bütün okulları başarıyla okuyordu. Okuldan eve geldiğinde ve boş zamanlarında bana yardımcı olurdu. Hayvanları otlatırdı. En büyük ikinci çocuğumdu.Büyük çocuklarımdan birisi olarak sorumlulukları büyüktü. Bunun da farkındaydı. Çok güçlü bir yapısı vardı. Benim en çok güç aldığım destek aldığım çocuğumdu. Nasıl ki çocukken işte güçte en büyük yardımcımsa meslek sahibi olduğunda da en büyük destekçim oldu. Kardeşlerini çok severdi. Onlar için çok şey yaptı. Bütün kardeşlerine sahip çıktı.Beni ayakta tutan o çocuktu" dedi.

Şehidin gerçekleşmeyen hayali
Kahraman şehidin hayalini gerçekleştiremediğini de anlatan baba Halisdemir, “Oğlum iki yıl sonra emekli olacaktı. Tek hayali ise emekli olduğunda köye dönmekti. Köyde kendisine bir bahçe yapmıştık. Buraya bir ev yapıp burada yaşamayı hayal ediyordu. Köyünü, arkadaşlarını çok seviyordu. Ne yazık ki bu hayalini gerçekleştiremedi. Her defasında emekli olunca köye döneceğim, burada yaşayacağım diyordu" ifadelerini kullandı.

Yaşanacakları hissetmiş
15 Temmuz gecesi yaşanacakları oğlunun hissettiğini de söyleyen baba Halisdemir, “Her fırsatta bizi arıyordu. Mutlaka her gün görüşüyorduk. En son gün görüştüğümüzde sanki yaşananları hissetmiş gibi bana içinde kötü bir his olduğunu söylemişti. Ben de içini ferah tut oğul diye teselli etmiştim. Olayları duyup şehit olduğunu öğrenince ilk aklıma gelen bu sözleri oldu. Şimdi oğlumun yerine beni kabul etseler bu yaşta görevi kabul ederim. Her yerde de görev yaparım" dedi.

“Çobanlık yaparak okudu"
Ömer Halisdemir'le çocukluk arkadaşı olan Çukurkuyu Belde Belediye Başkanı İleri Koçak ise “Kahraman okul arkadaşımın çok zor çocukluk ve öğrencilik yılları geçti. Çobanlık yaparak okumaya çalıştı. Her sabah 5’te kalkarak okula gitmek zorunda kalırdık. Okuldan gelince de kahraman şehidimiz çocukluk arkadaşım Ömer Halisdemir çobanlık yapardı. Hafta sonu tatillerinde, yaz dönemlerinde bütün vakti çalışmakla geçerdi. Tek isteği de bir an önce okuyup bir devlet memuru olmaktı. Çünkü şartlar onu gösteriyordu. Onun yükü büyüktü. Meslek sahibi olup sadece kendisini kurtarmak değil, ailesine kardeşlerine de destek olmak istiyordu ve öyle de oldu. Dün kardeşleri için ailesi için kendini feda eden kahraman şehidimiz bugün ülkesi için kendini feda etti" diye konuştu.

“İsmini yaşatacağız"
Kahraman şehidin adının beldede yaşatılacağını da söyleyen Başkan Koçak şunları söyledi:
“Beldemizde ve ilçemizde şehidimizin adının yaşatılması için çalışmalar başlattık. Onun adına park yapılıp,orman kurulacak ve kültür merkezlerine ismini vereceğiz. Bunlar elbette yetmez biliyoruz onun için başka ne gerekiyorsa yapıp hatırasını yaşatacağız.”