Bodrumlu genç yazar Canan Candan Şahin, bilim kurgu içerikli polisiye türdeki ilk kitabını ünlü şair İlhan Berk’in adının verildiği sokakta tanıttı.
“Nemesis” adlı kitap tanıtımında dostları genç yazar Şahin’i yalnız bırakmazken, yazar Canan Candan Şahin Türkiye’deki polisiye anlayışını kökten değiştirmeyi ve ülkenin en çok okunan ve merakla beklenen polisiye yazarı olmayı hedeflediğini belirtiyor.
Alışılagelmiş dedektif seri katil anlayışına farklı bir yorum getirerek enteresan ve çarpıcı hikayeler yazarken, okurları şaşkınlıklar içinde bırakarak, düşünmeye ve sorgulamaya teşvik etmeyi amaçlayan yazar Canan Candan Şahinkitabı hakkında şunları söyledi: “Nemesis te; hikayenin başkahramanı Cinayet Masası Dedektifi Ada Merter adlı karakter; kötülüğün karşısında kararlılıkla duruşu, çarpıcı karakteri ve tüm kusurlarıyla yeni hikayelerin de kahramanı olacak. Nemesis, sıradan bir polisiye kitap olmanın çok ötesinde, içinde mitoloji, çarpıcı bilimsel gerçeklikler barındıran çok kapsamlı bir kitap. Kitabın başlarından itibaren hiç düşmeyen bir tempo ve merak okuyucuyu yakalıyor. Üstelik akıcı dili ve sürükleyici anlatımıyla editörlerden tam not almış bir roman. Sürprizler ve heyecan bir an bile okuyucunun yakasını bırakmıyor”
CANAN CANDAN ŞAHİN ÖZGEÇMİŞİ
1979 doğumlu olan yazar ilk ve orta öğrenimini Bodrum’da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi’nde İşletme eğitimi gördü. Bodrum Lisesi ve Bodrumspor’da basketbol oynayan yazarın en büyük tutkusu spor ve kitaplardı. Okumak yetmez olunca ilk romanını yazdı.