SAMSUN (AA) - Samsun'da 2017 yılında yapılacak 23. Samsun Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları için 108 ülkenin bayrakları göndere çekildi.

Samsun Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları için Batıpark Dolgu Sahası'nda bayrak töreni düzenlendi. Törende konuşan Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev, Deaflympics'in dünyanın üçüncü büyük organizasyonu olduğunu söyledi.

Samsun'da olimpiyat standartlarında bir açılış olacağına inandığını belirten Rukledev, hiçbir endişeleri bulunmadığını, mükemmel bir çalışma yapılacağına inandığını dile getirdi.

Rukledev, 108 ülkenin katılımıyla 2017 Deaflympics Olimpiyatları'nı Samsun'da yapacaklarını ifade ederek, "Olimpiyatlarla eş değerde büyük bir spor organizasyonu olacak. Bunun için Samsun'da büyük bir çalışma var, bu çalışma 2017 yılına kadar devam edecek. Samsun, daha önce olimpiyatların yapıldığı Tayvan'daki başarıyı unutturup yeni bir başarının sembolü olacak" dedi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise Türkiye'nin son yıllarda sportif olarak birçok uluslararası organizasyona imza attığına dikkati çekti.

Türkiye'de yapılan dünya şampiyonalarını hatırlatan Baykan, şöyle konuştu:

"Birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmanın yanı sıra çoklu oyunlar olarak nitelendirebileceğimiz 2005 Yaz ve 2011 Kış Universiade, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları da ülkemizde yapıldı. Yine 2013'te Akdeniz Oyunları Mersin'de yapıldı. Hem sportif hem de operasyonel anlamda Bakanlığımız tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Ülkemiz 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığını ve 2020 Olimpiyatları'nı gerçekleştirme şansını kıl payı kaçırdı. 23. Yaz Deaflympics Olimpiyatları'nın ülkemizde gerçekleştiriliyor olması, elde ettiğimiz tecrübenin ve ülkemiz adına alınmaya başlamış başarılı sportif sonuçların tekrar edeceği önemli bir organizasyon olacak."

Samsun'da birçok kentte olduğu gibi bu tür sportif organizasyonları gerçekleştirecek spor tesisi ve konaklama altyapısı bakımından sorun bulunmadığını vurgulayan Baykan, kentin olimpiyatlara sportif anlamda hazır olduğunu kaydetti.

Konaklama anlamında da öğrenci yurtlarının kullanımıyla herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağının altını çizen Baykan, "Yaptığımız sportif organizasyonlar ve insan kaynağı ile artık en büyük spor organizasyonlarını Türkiye'de gerçekleştirmek, komşu, dost ve kardeş ülkelere yardımcı olabilmek noktasında mesafe katettik. Dünyanın pek çok ülkesinde çoklu sportif organizasyonlara yönelik spor alanlarının inşaatları Türk müteahhitleri tarafından gerçekleştirmektedir" diye konuştu. 

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise olimpiyatlarla ilgili inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Konuşmanın ardından önce ICSD'nin, ardından 108 katılımcı ülkenin bayrakları öğrenciler tarafından göndere çekildi.