Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce hayvan aşılarının bozulmaması ve daha sağlıklı bir şekilde taşınması için soğuk hava depolu kamyon alındı.
Hayvan aşılarının ve tarım makinelerinin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde taşıma veya transferi için Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından AKAKP (Ardahan-Kars-Artvin Projesi) kapsamında alınan soğuk hava depolu kamyon hizmete girdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Yetiştiricilerimizi hem tarım hem hayvancılık açısından makineleşme ve teknik kullanıma teşvik etmek için çabalarken bir taraftan da kendi kurumsal yapımızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık iki yıldır araç filomuzu bizim araç kiralamaya ihtiyaç kalmayacak düzeyde yeniledik. Yeni araçlarımızla çiftçilerimize her mevsim her iklim yolda kalmayacağımız şekilde hizmet sunacağımız araçlarımızla kapasitemizi arttırdık. Hayvancılığın yaygın olduğu İlimizde aldığımız bu araç koruma amaçlı çalışmadır” dedi.
Düzgün, “Bu soğuk hava depolu firigo firit araç ile aşı nakillerinde aşılarımızın bozulma riskini ortadan kaldıracağız. Bu araçla biz şap enstitüsünden almış olduğumuz bir aşıyı uygun olan şartlarda her an taşıyabiliriz. Ayrıca demontrasyon amaçlı projelerimizde tohumumuzu alet ekipmanımızı da taşıyabileceğimiz şekilde de sistem yaptırdık. Hem ilimize hem de personelimize kolaylık sağlayacak” diye konuştu.