Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği tarafından idam kararı verilen Mursi ve Mısır halkına destek için basın açıklaması yapıldı. Öğretmenevi önünde yapılan basın açıklamasına katılanlar sloganlar atarak Sisi’yi lanetlerken, Mursi’ye destek verip karara tepki gösterdi.
Katil Sisi’yi lanetlemek için bir araya geldiklerini ifade eden Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Ergen, "Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek, Mursi ve mazlumlara destek olmak için bir araya geldik. Darbe hukuku, Mursi, Bedii ve Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi. Yazıklar olsun diyoruz. Mursi’ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyoruz. İdam kararları Mısır’daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir" dedi.
Haklı olanları cezaların susturamayacağını ifade eden Ergen "Mısır halkının izzetli duruşu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz. Siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşünler, bugün Mursi’yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargılandıklarını hiç kimseye anlatamazken, batı bu zulme ortak oluyor. Hepsini kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.
İran, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Ortadoğu ülkelerinin zulme seyirci kalmaması gerektiğinin de söyledi. Ergen, "Bu ülkeler zulme seyirci kalıp, 3 maymunu oynamaya devam ederse, tarihi bunu da affetmeyecektir. Buradan son kararı verecek olan Mısır müftüsüne sesleniyorum. Ey müftü, hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Aksi halde vicdan hesabından kurtulamayacaksın" şeklinde konuştu.