Afyonkarahisar’da önceki gün başlayan ve bugün öğlen saatlerinden itibaren etkisini yitirirken yoğun kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı.
Kentte önceki gün başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sıcaklıklar, kar yağışı ile birlikte 1-2 derece olan mevsim normallerinin altına düştü. Beyaz örtü ile kaplı kentte kar kalınlığı yer yer 25 santimetre olarak ölçüldü. Yalancı bahara aldanıp çiçek açan ağaçların donduğu kentte, parklar, bahçeler, sokaklar ise soğuk havadan dolayı adeta terk edilmiş izleniminin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışı en çok çocuklara yararken, minikler aileleri ile birlikte kar topu oynayıp kardan adam yapmanın keyfini çıkardılar. Dün gece de devam eden kar yağışı şehir bağlantı yollarını etkilemezken ulaşımda herhangi bir sıkıntı meydana gelmediği öğrenildi. Beyaz örtü ile kaplı kentte fotoğraf meraklıları ise kartpostallık görüntüleri aratmayan manzaraları ölümsüzleştirmek için deyim yerindeyse adeta birbirleri ile yarıştılar.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yerini soğuk havaya bırakacağını, özellikle yarın sıcaklıkların eksi 5 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini belirttiler. Yetkililer, vatandaşların ve sürücülerin don ve gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
Nisan ayında Aralık ayını yaşayan vatandaşalar ise durum karşısından şaşkınlıklarını belirttiler.