Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde jandarma ekipleri geliştirdikleri yöntemle, 2011-2013 yılları arasında çalınan 11 motoru, son 5 gün içinde yakalayarak sahibine teslim etti.
Bozova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2011-2013 yılları arasında artan motor hırsızlıkları olaylarının failleri için çalışma başlattı. Uzun süre çalışma yürüten jandarma ekipleri, motor tamircileri üzerine yoğunlaştı. Jandarma ekipleri, istihbarati çalışmalar neticesinde, motorların götürülebileceği olası bölgelerde belirledikleri güzergahlarda denetlemeleri arttırarak, son 5 gün içerisinde 11 çalıntı motoru ele geçirdi. Ekipler, yapılan incelemelerin ardından motorları, tespit ettikleri gerçek sahiplerine teslim etti.
Denetimlerin daha da arttırılacağını belirten jandarma ekipleri, yıl sonuna kadar çalıntı 50 motoru yakalamayı hedefliyor.
4 YILDA 3 MOTORU ÇALINDI
Şanlıurfa’da oturan Halil İshakoğlu’nun, son 4 yılda 3 kez motoru çalındı. 2011-2013 yılları arasında 2 motoru çalınan İshakoğlu’nun 4 ay önce de 3 kez motoru çalındı. Jandarma ekipleri yürüttükleri istihbararti çalışmalar neticesinde Bozozva ilçesi Yaylak mahallesinde bir motor tamircisine yönelik yaptıkları baskında, 2 çalıntı motoru ele geçirdi. Operasyonda Motor tamircisi M.A ve Suriye uyruklu Muhammed Halil isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Bu motorlardan birinin İshakoğlu’na ait olduğu belirleyerek, şahsı ilçeye çağırdı. 4 ay aradan sonra motoruna yeniden kavuştu. 4 ay aradan sonra motoruna kavuşan İshakoğlu, “3 motorum çalındı. Daha öncekileri gibi bu son çalınan motorumdan da umudumu kesmiştim. Motorum bulunduğunu söylenince çok sevindim. Böyle denetimler daha da artar ve herkes benim gibi motoruna kavuşur” diye konuştu.