AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, ilçe başkanlıkları, gençlik kolları, kadın kolları ve mahalle temsilcileri temayül yoklamasına katılarak oy kullandı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden, 87 kişi, temayül yoklamasına katılacak" dedi.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen temayül yoklaması hakkında bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden, "110 arkadaşımız müracaat etmişti. 87 kişi bugün temayül yoklamasına katılacak. Arkadaşlarımız 9 kişiye işaret verecekler. Kayseri milletvekili sayısı kadar olan bir kesmi işaretleyerek zarflara atıp Kayseri için hayırlı bir netice çıkması için dua edeceğiz. Milletvekilliği aday adaylığı sürecimiz kısaydı. 11 Şubatta başlayıp 20’sinde bitti. Biz hızlı davranarak ayın 22’sinde tanıtımlara başladık. Bir hafta boyunca bütün ilçelerde adaylar kendilerini tanıttılar. Bugün bu temayül yoklamasıyla birinci ayağı bitireceğiz. Bundan sonra tekrar Kayseri’de kendilerini tanıtarak Kayseri halkından da yapılan anketlerden sonuç çıkması için uğraşacaklardır. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri için hayırlısı neyse o olsun" dedi.
Temayül yoklamasına katılan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise, "AK Parti’deki aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Şuana kadar geçen süreç içerisinde bir nezaket içerisinde arkadaşlarımız tüm ilçeleri teker teker gezerek büyük bir olgunluk gösterisinde bulundular. Önümüzdeki dönem içerisinde yeni seçilecek arkadaşların hem AK Partinin değişimi hem de Türkiye’nin değişimiyle ilgili çok büyük katkılar sağlayacaklardır. Bu değişimi sürdürebilecek ve değişime katkı sağlayacak arkadaşlarımızın seçilmesin temenni ediyorum. Bilindiği üzere biz de 3 dönem kuralı vardı biz bu yüzden ben, sayın Yıldız ve sayın Elitaş aday olmadık. İnşallah seçim sonuna kadar diğer partiler 9 aday olarak çalıştıkları halde biz inşallah 12 kişi olarak çalışacağız" şeklinde konuştu.